Geloof en gezondheid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juli 2021 door Pro Life Zorgverzekeringen

Pro Life vraagt deze zomer aandacht voor 'Geloof en gezondheid'

Pro Life Zorgverzekeringen gaat deze zomer zoveel mogelijk mensen helpen om zich gezond(er) en fit te laten voelen. Gezondheid gaat verder dan eten en bewegen. Een Bijbelse visie op gezondheid gaat ook over de ziel. Over wie u bent, wat u wilt, voelt en doet. En hoe u dit aan uw geloof verbindt.

Jos Leijenhorst, directeur Pro Life: "Gezondheid gaat uiteindelijk over tot je bestemming komen. Om in het leven te kunnen doen wat je wilt en wat God met ons leven voor ogen heeft. Deze zomer staan we samen stil om te kijken naar ons eigen leven. Het wordt een periode van inspiratie. Waarin we nieuwe dingen leren over gezondheid en onszelf beter gaan begrijpen. En het wordt een periode van uitnodiging. Om te proberen kleine of juist grote stappen te zetten om gezond(er) te worden."

Jos Leijenhorst: "Samen met experts willen wij mensen helpen aan hun gezondheid te werken. Wat kunnen deelnemers verwachten? Een eetplan van Rosaline Mc Donald. Een bewegingsapp van Mark Snippe met oefeningen voor thuis. En een online stilte retraite van Mirjam van de Vegt. Iedere werkdag krijgen deelnemers 1 mail met tips, challenges en informatie om mee aan hun gezondheid te werken. Ze kunnen zelf kiezen waar ze aan mee willen doen. Of waarmee ze kennis mee willen maken."

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken wordt samengewerkt met Groot Nieuws Radio. Luisteraars horen iedere dag 1 seminar. In de seminars wordt ingaan op vragen als: hoe heb je een gezonde relatie met God en de mensen om je heen? Waarom voelen we ons altijd druk? Of wat veroorzaakt ons gedrag? Verder komen thema’s als voeding, beweging, ontspanning en gedrag en omgeving aan bod.

Eindredacteur Maurits Reijnoudt: "Het afgelopen jaar zaten veel mensen in tweestrijd: kies ik ervoor om thuis mee te sporten met een online instructeur, of zet ik toch een serie aan? Hoe maak je een gezonde keuze en waarom zou je dat eigenlijk doen? Deze zomer staan we hier samen met Pro Life bij stil. We bieden we luisteraars inspiratie en hulp aan om gezond te blijven."

De seminars zijn elke dag te horen tussen 10 en 12 uur ’s ochtends. Sprekers zijn onder andere Michelle van Dusseldorp, Hans Groenenboer en prof. dr. André Aleman. Ook hoort u elke dag tussen half 6 en 6 uur ‘s ochtends een meditatie over een Bijbeltekst; een lectio divina. Deze meditaties worden verzorgd door onder andere Jos Douma, Wim van Vlastuin en Wilma Veen.

Ook de Reformatorische Omroep draagt bij met een serie over ontspanning
Carolien Luitjes vraagt zich in haar programma Geloof en ontspanning af of christenen zich kunnen ontspannen. En of geloof en ontspanning goed samen gaan. Ze gaat er over in gesprek met mr. Kees van der Staaij, Carianne Ros, Frank Visscher, prof. dr. Herman Selderhuis, ds. Paul Visser en Bert Noteboom.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen