Marco Schaap
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juli 2021 door Hogeschool Viaa

Marco Schaap nieuwe directeur Educatieve Academie Hogeschool Viaa

Marco Schaap is per 1 september 2021 de nieuwe directeur van de Educatieve Academie van Hogeschool Viaa. Hij viel bij christelijke hogeschool uit Zwolle op vanwege zijn brede leidinggevende ervaring, zijn visie en enthousiasme en zijn bekendheid met het hbo en de educatieve academie.

Schaap (1966, getrouwd, woonachtig in Rijssen) werkte de afgelopen 19 jaar als directeur van de Julianaschool in Rijssen. Daar gaf hij leiding tijdens de sterke groei van de academische basisschool, die groeide van 300 (2005) naar 875 (2019) leerlingen. "Dat bouwwerk staat en de organisatie is in staat om zich verder door te ontwikkelen", aldus Schaap.

Marco Schaap is momenteel naast de aansturing van de Julianaschool, actief als projectleider van de Regionale Aanpak Personeelstekort. Ook is hij lid van de werkgroep opleidingsscholen binnen Scope (het samenwerkingsverband van 16 scholenclusters en de Educatieve Academie van Hogeschool Viaa) en werkt hij aan studentenbegeleiding en ontwikkeling van opleidingsscholen, eveneens binnen Scope.

Door zijn ervaring in het werkveld van het Primair Onderwijs en zijn werkzaamheden binnen Scope in diverse rollen start Schaap heel gericht en enthousiast in zijn nieuwe rol als directeur van de Educatieve Academie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen