Kaya Jones
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 oktober 2021 door Patrick Goede

Zangeres Kaya Jones van de Pussycat Dolls is gedoopt: "Eindelijk dien ik nu de Heer"

"Ik heb met Mick Jagger, Katy Perry, Britney en vele anderen gezongen. Maar het is niets vergeleken met samen zingen met Jezus", zegt Kaya Jones. De zangeres is voormalig lid van de 'Pussycat Dolls' en getuigt van haar "levensveranderende" doop. Eind mei liet Jones zich namelijk dopen in de City of Destiny Church van pastor Paula White, dat meldt de Christian Post.

Op haar Facebookpagina deelt Jones foto's van het heugelijke feit. "Eindelijk dien ik nu de Heer. Het was een droom om gedoopt te worden door deze vrouw die mij tot Jezus geleid heeft via de televisie", vertelt ze. Op haar 16e zag ze voor het eerst een dienst van Paula White en het "raakte haar diep".

Roem
Toch vergezelde ze een jaar later de Pussycat Dolls. "Toen ik bij de Pussycat Dolls ging diende ik God niet maar mijzelf. Ik wist dat ik niet Gods plan voor mijn leven volgde." Dat zag ze ook overal om zich heen in Hollywood. "Het gaat daar allemaal om het verheerlijken van jezelf."

Ze merkt echter wel op dat er verandering in de lucht zit. "Meer en meer artiesten bekennen nu kleur en dat is prachtig om te zien. Kijk maar naar Justin Bieber die een christelijk album uitbrengt of Dolly Parton en Carrie Underwood die hetzelfde doen."

De afkeer van de entertainment industrie in de richting van het christelijk geloof vindt volgens Jones haar "wortels in een heleboel satanische leefregels". Bijvoorbeeld het feit dat de industrie van je vraagt om "wie je bent" op te offeren, is volgens haar één van de ergste 'satanische' regels. 

Abortus
Ook het feit dat de entertainment industrie er op hammert dat je niet kunt trouwen en dat je dun moet blijven dus beter niet zwanger kunt raken zijn hier volgens Jones voorbeelden van. Jones: "Abortus wordt er erg aangeprezen, mij werd verteld dat ik er vanaf moest zien te komen als ik zwanger raakte."

Uiteindelijk liet Jones dan ook abortus plegen aan het begin van haar carrière, de spijt die deze beslissing haar opleverde deed haar besluiten pro-life activist te worden: "De Heer vertelde mij dat ik mij hierover moest uitspreken. En ik spreek vanaf een plek van ervaring, ik ben er doorheen gegaan, ik heb het gedaan en het is erg pijnlijk."

Gelukkig is er sinds die tijd wel iets veranderd. Jones: "Kylie Jenner krijgt nu bijvoorbeeld een baby en iedereen vindt dat geweldig. Toen kon dat ervoor zorgen dat je je baan kwijtraakte."

Geloof
Jones groeide op in een christelijk gezin maar ging minder naar de kerk toen haar ouders gingen scheiden. "Ik besefte mij toen niet dat ik afgleed. Ik diende de Heer niet maar Hij verliet mij nooit."

Tijdens een show in 2017 waar Jones mag vertellen over haar steun voor president Trump komt haar geloof ter sprake. "Ik bid dat Jezus", zei de popster daar. "Dat was de eerste keer dat ik publiekelijk vertelde tot wie ik bad. Ik voelde een warmte door mij heenstromen omdat het zo intens was om dat in het openbaar te zeggen, om te zeggen wie mijn redding is geweest en wie ik geloof dat de Schepper van hemel en aarde is."

Het delen van haar geloof was Jones altijd afgeraden in de entertainment industrie. Velen zeiden ook dat ze hierdoor haar kansen had vergooid en het niet meer terug kon nemen. Ze vertelde hem dat ze het ook niet terug zou nemen en vroeg God om de juiste mensen in haar leven te brengen. Zo bleef Jones toch werk houden in de muziekindustrie en werkte ze bijvoorbeeld samen met zanger Jason Crabb op zijn christelijke album 'Unexpected', dat een Grammy Award in de wacht sleepte in 2019.

Feest
Tijdens de coronapandemie werden Jones en haar vriend min of meer gedwongen om voor de ernstig zieke stiefvader van haar vriend te zorgen. Verpleegsters konden niet langskomen dus verzorgden ze hem zelf in zijn laatste fase. Kort voor zijn dood ging Jones bij hem langs om te kijken hoe het met hem ging: "Hij was aan het praten ik vroeg: 'Gaat het goed met je?'. Hij vroeg aan mij: 'Zie je ze?'. 'Wie?', vroeg ik. Hij zei: 'Er zijn mensen die aan het feestvieren zijn, ze vieren feest'."

Bij zijn begrafenis vertelde de pastor over een groot feest in de hemel, waarna Jones tot de conclusie kwam dat wat de schoonvader van haar vriend gezien moest hebben honderd procent klopte. Daardoor begon ze meer in de Bijbel te lezen. Ze stopte met oude gewoontes zoals het drinken van alcohol en het plaatsen van foto's van zichzelf, liggend bij het zwembad op social media. "Ik kan het aan niets anders linken dan het werk van de Heilige Geest, er veranderde iets", zegt Jones.

Doop
Eén van de producenten van het programma van Paula White zag wat Jones allemaal plaatste op social media en dat dit vooral openbaringen waren vanuit Gods Woord. Hij benaderde Jones en zo kreeg ze een eigen podcast: 'Messages with Kaya'.

Na de start van deze podcast bezocht Jones de City of Destiny Church van Paula White meerdere malen. Toen er weer gedoopt werd in de kerk na corona raakte Jones enthousiast en wilde ze zich graag laten dopen. Ze beschrijft haar doop als levensveranderend. "Ik ben volledig toegewijd". Kaya Jones ziet het nu als haar missie om voor God te werken en voor hem te schrijven.

Jones is een bedrijf gestart genaamd Conflix Studios die creatieve artiesten wil verzamelen die zich beperkt voelen door de huidige cultuur in Hollywood.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties