Aanbidding Malieveld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

08 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Video: christenen bereiden zich voor op massa-event Malieveld

'Overal in het land bereiden zangers zich voor op het Malieveld. We zien ernaar uit om komende vrijdagavond 9 juli met duizenden samen in de openlucht God te aanbidden', stelt Stichting Presence. Die dag is er voor 7.000 christenen ruimte om samen te komen.

Juist op een plaats waar de afgelopen jaren talloze malen woede, onmacht en frustratie de boventoon voerden, lieten een kleine 2000 christenen vorig jaar een heel ander geluid horen. Er werd gezongen, gebeden en aanbeden. Talloze christelijke artiesten waren aanwezig en zongen de meest prachtige liederen. Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) waren er ook en gingen op indrukwekkende wijze voor in gebed.

CIP-redacteur Patrick Simons stak vorig jaar in de CIP Podcast de loftrompet af over dit evenement: "Wat ik ook fantastisch vond, was de eenheid die dwars door het beeldscherm heen te voelen was", vervolgt redacteur Simons. "Er waren christenen uit alle denominaties. Op het moment dat ik bijvoorbeeld SGP-leider Kees van der Staaij geknield op het gras zag zitten, tussen allerlei evangelische broeders en zusters en samen tot dezelfde God zag bidden, kreeg ik letterlijk tranen in mijn ogen. Wat ik ook prachtig vond waren Jafeth en Sifra Bekx Gods glorie uitzingen over alle windrichtingen van Nederland. Prachtig! Ik kreeg een brok in mijn keel."

In onderstaande video is alvast een voorproefje te zien:

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mooi is het ook live te volgen morgen