Peter van der Vorst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2021 door Jeffrey Schipper

RTL-directeur Van der Vorst over Peter R. de Vries: "We bidden om een wonder"

Peter R. de Vries vecht nog steeds voor zijn leven. Dat zei RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst in de uitzending van RTL Boulevard. "We bidden met zijn allen voor een wonder", laat hij weten.

Peter R. de Vries werd dinsdagavond neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Het is onduidelijk hoe het nu met hem is. Burgemeester Halsema zei dinsdagavond dat hij vecht voor zijn leven. De twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neerschieten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries worden vrijdag voorgeleid. De rechter-commissaris bepaalt dan of de hechtenis langer gaat duren.

Peter van der Vorst vertelde eerder in het EO-programma Adieu God? openhartig over zijn geloofsleven. In één week tijd raakt hij zijn beide ouders kwijt na een slopend ziekbed. Niet veel later besluit hij zich uit te schrijven uit de katholieke kerk. “Ze geloofden allebei niet meer, ook niet in een hiernamaals. Maar het voelde toch alsof het misschien een ontkenning van hen zou zijn: zij hebben mij die katholieke opvoeding gegeven.” Klik hier om de uitzending terug te kijken.

Eerder deze week gaf ook demissionair premier Rutte aan dat hij bidt voor Peter R. de Vries. ”We hopen allemaal vurig, we bidden dat hij deze aanslag overleeft.” Lees ook: Hoe christenen reageren op de aanslag op Peter R. de Vries.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen