Pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2021 door Patrick Goede

Indiase pastor omgebracht na delen geloof met drugsverslaafde: "Hij vroeg om gebed"

In Noord-India is de geliefde pastor Kumar omgebracht met een slaghout. De moord op de Indiase voorganger was waarschijnlijk een vooropgezet plan. Na het leiden van een bijeenkomst werd Kumar gebeld door de broer van de dader om een zieke te bezoeken. Na het bezoek werd pastor Kumar van zijn motor geslagen en werd er vervolgens op hem ingeslagen tot zijn schedel openbrak. "Het was een goed georganiseerde moord", vertelt zijn vrouw Sunita aan Morning Star News.

Pastor Kumar was pas de tweede christen in zijn dorp en de enige in de familie. Toch was hij zeer geliefd onder de inwoners die hem liefkozend 'dokter' noemden omdat hij vaak langs ging bij mensen die ziek waren. Nadat de dader, een man genaamd Kashyap, pastor Kumar had vermoord werd hij tegengehouden door omwonenden die hem op hun beurt probeerde te doden. Dat was waarschijnlijk ook gebeurd als de politie niet had ingegrepen. De politie gaat echter niet uit van een vooropgezet plan maar van 'ruzie', ook daarover ontstond onenigheid met de bewoners van het dorp.

Dader Kashyap is inmiddels op borgtocht vrij nadat hij twee weken heeft vastgezeten. Kashyap heeft een crimineel verleden en op dit moment lopen er drie rechtszaken tegen hem. Sunita Kumar vertelt: "Kashyap heeft ons een keer thuis opgezocht om voor hem te bidden. Hij wilde graag van zijn drugsverslaving af. Ik weet niet wat er over hem is gekomen dat hij deze drastische stap heeft gezet om mijn man te vermoorden." 

Er verschenen 700 tot 800 man op de uitvaart van pastor Kumar. Hij laat een vrouw en een 11-jarige dochter achter. Pastor Kumar is 42 jaar oud geworden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Indien zij dit doen aan het groene hout ,wat zal met het dorre geschieden ?? Luk.23