nachtleven Spanje
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2021 door Redactie

Spaanse vader reageert op doodslag zoon (24): "Laten we bidden dat dit niet nog eens zal gebeuren"

Vroeg in de morgen op zaterdag 3 juli overleed een Spaanse verpleegkundige Samuel Luiz (24) na een ruzie in de buurt van een uitgaansgelegenheid. De jongen liep zware verwondingen op en overleed ter plaatse voor de hulpdiensten hem konden helpen, meldt Evangelical Focus. Max Luiz, de vader van Samuel, reageert: "Bedankt voor de steunbetuigingen en jullie gebeden. Ik wens jullie Gods rijke ontferming toe, zoals jullie je over ons hebben ontfermd."

Tijdens een televisieuitzending over het incident roept de vader van Samuel op voor gebed. Volgens de nabestaanden van Samuel was hij een vriendelijke jongen en streefde hij ernaar om als christen in vrede te leven. De jongeman studeerde verpleegkunde om anderen te kunnen helpen.

Max Luiz hoopt dat in het vervolg instanties meer zullen doen om incidenten te voorkomen. "Laten we bidden dat dit niet nog eens zal gebeuren", aldus Luiz. De vader betuigt zijn dankbaarheid richting de hulpdiensten die ter plaatse waren. Zij hebben alles gedaan wat ze konden, maar helaas konden zij het leven van Samuel niet redden.

De Spaanse Evangelische Alliantie (AEE) reageert op het incident en de oproep van Max Luiz tot gebed en een verbetering van de veiligheid van jongeren. "We herkennen ons in het gebed en de wens dat deze duisternis zal verdwijnen uit ons land. Dit is de realiteit van een samenleving die geweld kent richting vrouwen, het ongeboren leven en extremistische ideeën naleeft. Het leidt tot een toename van geweld waar helaas onschuldige burgers, zoals Samuel, slachtoffer van zijn."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen