Ghanese man in de Sahel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

CIP CROWDFUND

 

Tabuba was moslim en evangeliseert nu: "We veroordelen de religie niet, maar hebben ze lief"

Niet veroordelen, maar Jezus' liefde uitstralen. Als voormalig moslim vertelt Tabuba zijn broeders in de Sahel, een streek in Afrika, nu over Jezus. Waarom hij niet verbitterd is, maar zich juist voor hén inzet: "Dit is het meest bevoorrechte werk dat je je kan voorstellen."

Een auto voor het werk in de Sahel is hard nodig. Hoe meer christenen worden getraind en discipelen gaan maken, des te groter de behoefte aan deze auto. Met een auto kunnen we snel reageren op dreigende situaties en gaan we meer mensen bereiken met het goede nieuws van Jezus. Ons doel is om 12.500 Euro op te halen. Doe je mee?

Tabuba (niet de persoon op de foto) en zijn vrouw verhuisden eind 2020 van Sierra Leone naar een land* in de Sahel. Hij weet wat het is om als moslim op zoek te zijn naar God en te kiezen voor het volgen van Jezus. Vol passie deelt hij de woorden uit de Bijbel en de openbaring die hij over de Zoon van God heeft gekregen. Hij leest met ongelovigen de Bijbel en bid met hen. Tabuba: “Het kost tijd, geduld en veel gebed, voordat een moslim zijn hart opent. Maar we zien dat Jezus’ liefde de sleutel is tot de harten van de mensen. In deze cultuur betekent familie en vriendschap alles! Je moet je voorstellen dat familie en vrienden vaak het enige is wat mensen hier hebben. Daarom geloof ik dat dit het allerbeste is om te doen: bouwen aan vriendschappen en deel worden van de gemeenschap. We eten met hen, organiseren buurtactiviteiten en helpen hen."

"Jezus maakte hét verschil door een liefdesverbond aan te gaan. Dat willen wij ook doen. We veroordelen we hun religie en geloofsbeleving niet, maar hebben ze lief. Soms duurt het even voordat de mensen ons vertrouwen, maar we blijven bidden en geloven voor een doorbraak. God heeft ons hier gebracht met een missie en wat het ons ook mag kosten, dit is het meest bevoorrechte werk wat je je maar kunt wensen.”

In de Sahel is bijna 98 procent moslim. Jezus is dus vooral bekend als profeet, maar wordt niet erkend als de Zoon van God die ook Zijn leven gaf voor hen. Het is nodig dat gelovigen erop uitgaan om in de voetsporen van Jezus discipelen te maken. 

Geef een auto voor de Sahel
Om alle zendelingen volledig vrij te kunnen zetten voor de verspreiding van het Evangelie is er een auto nodig. Met deze auto kunnen hoeven ze niet meer naar andere dorpen te lopen of te liften en kunnen ze in geval van nood naar het ziekenhuis worden gebracht. Ons doel is om 12.500 Euro op te halen. Doe je mee?