Peter R. de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Hoe christenen reageren op de aanslag op Peter R. de Vries

Bij een schietpartij in Amsterdam is misdaadverslaggever Peter R. de Vries dinsdagavond zwaargewond geraakt. Volgens de politie is De Vries ernstig gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Of hij nog aanspreekbaar was, kon de politiewoordvoerder niet zeggen. Dit schokkende nieuws houdt ook christelijk Nederland bezig. CIP.nl zet een aantal reactie op een rijtje.

Gert-Jan Segers, fractievoorzitter ChristenUnie: Echt een afschuwelijk bericht en de vreselijkste flashback naar andere aanslagen op onze vrije samenleving. Hoop en bid dat hij het overleeft…

Kees van der Staaij, fractievoorzitter SGP: Wat een schokkend nieuws dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries is neergeschoten. Altijd weer moet de rechtsstaat bevochten worden!

Mijn bidden is grotendeels gestamel. Woede en een verlangen naar recht. Dat hij het redt en dat wij het goede doen.

Arie Slob, demissionair minister van Onderwijs en Media: Vanavond voltrok zich een afschuwelijk drama, een brute aanval op de journalistiek, de persvrijheid en daarmee op onze democratie. Dit mogen we nooit tolereren. Mijn gedachten gaan uit naar (de familie van) Peter R de Vries.

Almatine Leene, Theoloog des Vaderlands: Geschokt over de aanslag op Peter R. de Vries. Mijn gedachten en gebeden zijn voor hem en allen die dicht bij hem staan. #Heerontfermu

Peter Schalk, senator SGP: Gruwelijke aanslag!!

Jurjen de Groot, algemeen directeur dienstenorganisatie PKN: De aanslag op het leven van Peter R. de Vries raakt me diep. Eén ding wat we allemaal kunnen doen, is bidden voor hem en zijn naasten. Ik hoop dat het je troost te weten dat de kerk bidt. Of je nu gelovig bent of niet, ik nodig je uit met me mee te bidden.

Robert de Heer: Als Peter dit overleeft gaat hij vast en zeker zijn eigen moordaanslag onderzoeken en de daders opsporen. Man, wat zou dat machtig mooi zijn.

Samuel Gerrets: Mijn bidden is grotendeels gestamel. Woede en een verlangen naar recht. Dat hij het redt en dat wij het goede doen.

Marten Visser, directeur GlobalRize: Liever rechtop sterven dan op je knieën leven. Tatoeage Peter R. de Vries.

Ik hoop en bid dat Peter R. de Vries het haalt. 'Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft.'

Pieter Dirk Dekker: Ik hoop en bid dat Peter R. de Vries het haalt. Dat zijn geliefden troost zullen vinden, bij hem kunnen zijn. Dat er recht gedaan wordt. Dat journalisten hun werk in vrijheid en veiligheid mogen doen. 'Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft.'

Gijs van den Brink: Wat een weerzinwekkende daad. Ik hoop en bid dat #peterrdevries dit mag overleven.

Johannes de Vries, hoofd voorlichting Tweede Kamerfractie ChristenUnie: Politicus Fortuyn, publicist Van Gogh, advocaat Wiersum. Veel teveel flashbacks. Laat de rij niet langer worden…

Gerjan van den Heuvel, lijsttrekker ChristenUnie Amsterdam: Wat een verschrikkelijk nieuws! En wat beangstigend dat de criminaliteit zich op steeds gewelddadiger wijze manifesteert in onze stad. Opnieuw een aanslag op de rechtsstaat.

Cocky Drost: Probeerde mijn kinderen vanavond uit te leggen waarom het zo erg is, die aanslag op Peter R. de vries maar ergens halverwege mijn verhaal over de rechtsstaat wist ik dat ik eigenlijk bedoelde dat we hem allemaal kennen van 'recht doen' en dat het mij daarom zo raakt.

Wat beangstigend dat de criminaliteit zich op steeds gewelddadiger wijze manifesteert in onze stad. Opnieuw een aanslag op de rechtsstaat.

Geert-Jan Noorman, directeur Stichting Friedensstimme: Er was een tijd dat een kogel in je hoofd het einde betekende. Het zou toch bijzonder zijn wanneer Peter R. de Vries het overleeft.

Janno Sturm: Op dit moment hoop ik vooral dat Peter R. de Vries nog eens een uitzending mag maken waarin 'ie de aanslag op zijn leven oplost. Ik zal die kijken en herkijken zonder één cynische opmerking te maken of te denken.

Bert Heuvelman: Al die mensen die in de verleden tijd over Peter R. de Vries spreken. Zullen we dat nog even niet doen…

Bert Jan Lietaert Peerbolte: Dit moet me toch van het hart: is er niet iets fundamenteel mis met je land als misdaadverslaggevers in de rol van het OM treden? Gevaarlijk voor de journalist(en) in kwestie en eigenlijk wel een beetje beschamend voor de publieke dienst.

Gerdien Karssen: Toch redelijk deprimerend dat bijna iedereen op tv al in de verleden tijd over Peter R. de Vries spreekt.

Irene Plas: Dood, verderf en angst mogen niet het laatste woord hebben. Dat zou het einde van onze beschaving zijn. Maar zo blijven geloof, hoop en liefde, waarvan de weg van de liefde de uitmuntendste is. Een goede nacht, door stille machten liefderijk geborgen.

Dominee Otto Grevink: Laat het niet waar zijn... Dit is vreselijk... Deja vu met Pim Fortuyn en Theo van Gogh... Heer, ontferm U...

Grevink schreef een gebed naar aanleiding van de aanslag op Peter R. de Vries: 'Laat het niet waar zijn, God, dat een mens niet veilig over straat kan lopen, omdat hij de waarheid zoekt.' Klik hier om het volledige gebed te lezen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dat Peter dit mag overwinnen en zal getuigen van Gods grote daden is mijn gebed!

Ik wilde positief reageren, maar drukte per ongeluk op negatief. Ik bid dat Peter dit overleeft en dat hij volledig herstelt en van Jezus zal getuigen. Amen????????
M
Laten we allen bidden dat Peter dit mag overleven !!! Bidt voor hem en zijn geliefden !
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (9)