Nick Vujicic
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2021 door Patrick Goede

Nick Vujicic start pro-life bank om abortus te bestrijden: "Dit raakt Gods hart"

Evangelist en motivator Nick Vujicic is samen met zijn 'geestelijke moeder' Betsy Gray een bank begonnen die de pro-life beweging moet gaan ondersteunen. De naam gaat Pro-Life Bank heten. "De meeste banken, 90 procent, steunen Planned Parenthood. Een ondenkbare hoeveel van 'Gods geld' is gebruikt voor abortus", vertelt Vujicic aan de Christian Post over zijn beweegredenen.

Hij vervolgt: "De Pro-Life Bank zal vijftig procent van zijn winst afstaan aan christelijke organisaties die het Koninkrijk van God hier op aarde brengen. Zoals Noach levens redde met zijn ark, zo gaan wij ook levens met deze bank. Onze motivatie hiervoor berust op het feit dat God zijn rol terug wil nemen en door zijn trouwe studenten heen wil werken."

Vujicic ziet zichzelf als een man van de cijfers. Hij handelde al in aandelen als tiener, investeerde in een huis op zijn 19e en ronde verschillende opleidingen af op financieel gebied. Toen Vujicic door Gray benaderd werd om de bank te starten besloot hij daar drie maanden voor te bidden met zijn gezin. Hij ervoer die periode veel geestelijke strijd.

Vujicic vertelt: "Mijn leven werd op z'n kop gezet. Er werd een granaat bij ons huis gevonden, er werd een foutief artikel geplaatst dat ik iemand zou hebben ontslagen die homoseksueel was, ik werd bedreigd met een rechtszaak vanuit het buitenland en ik werd een bank uitgezet. Allemaal binnen 16 weken. Het werd me duidelijk dat dit iets is wat Gods hart raakt."

De man die geboren werd zonder ledematen gebruikte de afgelopen 20 jaar van zijn leven om het evangelie te verkondigen en zijn bijzondere verhaal te delen. Met de Pro-Life Bank wil hij ook een zichtbare verandering teweegbrengen in deze wereld.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mooi initiatief.

Een prachtig mens.

Een heldere visie.

D
Inhoudelijk het lezen waard! Jammer dat het kennelijk een beetje in haast is geschreven en dat meerdere taal- en schrijffouten er niet uit zijn gehaald:

- "Een ondenkbare hoeveel van 'Gods geld' .... " > "hoeveelHEID"

- "..... zo gaan wij ook levens met deze bank." > "levens REDDEN"

- "..... ronde verschillende opleidingen af op financieel gebied."> "rondde"