huisbrand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juli 2021 door Redactie

Oegandese voorganger omgekomen nadat moslims zijn huis platbrandden

Het huis van een voorganger in Oeganda is door moslimextremisten in brand gestoken. Radicale moslims namen in de regio Kibuku wraak op voorganger Isima Kimbugwe voor het verkondigen van het evangelie in het dorp Buseta. Zijn broer en tevens buurman vertelt aan Morning Star News hoe hij het huis van de voorganger in vlammen opging. Kimbugwe kwam bij de brand om het leven.

De voorganger had aan zijn broer verteld over een dreigement dat hij voorafgaand aan de brand ontving. "Moslims stuurden een islamitische schooljongen op zijn huis af die hem groette in het Arabisch. De voorganger weigerde te reageren op 'Asalamu Asalamu alaikumu' en antwoorde met de woorden: 'Jezus houdt van jou.' De jongen tufte op de grond en riep voor hij wegrende de jihadistische woorden: 'Allahu Akbar'", vertelt een anonieme bron.

Op de avond van de brand ging Kimbugwe op bezoek bij zijn broer Geoffrey Kadogo die 200 meter verderop woont. "Toen hij terug naar huis keerde belde hij mij in angst op over voetstappen die hij hoorde buiten zijn huis", aldus Kadogo over de vreselijke gebeurtenis. "Ongeveer anderhalf uur later zagen we vlammen uit het huis komen. Toen we bij het huis van mijn broer aankwamen was alles opgebrand. Naast het huis lagen een kleine jerrycan, een keppeltje en aantekeningen uit de Koran die vermoedelijk van de brandstichter zijn. 'Jouw vijandschap tegen de islam zal je duur komen te staan', stond er in de aantekeningen. Hiermee rechtvaardigen zij de brand." Het lichaam van Kimbugwe is in het huis gevonden in onherkenbare staat. De broer van de voorganger is diep bedroefd om het verlies.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
En Kaag vindt het wel meevallen met de Christenvervolging. Steeds meer verschrikkelijke verhalen de laatste jaren in India , Pakistan, Iran en in diverse Afrikaanse landen....