corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juli 2021 door Redactie

Gala christelijke studentenvereniging Rotterdam leidt tot bijna 80 coronabesmettingen

Een gala van een christelijke studentenvereniging in Rotterdam heeft tot een uitbarsting van coronabesmettingen geleid. Inmiddels zijn bijna 80 van de aanwezige studenten positief getest op het coronavirus. Dat maakt de praeses van de studentenvereniging zelf bekend tegenover RTV Rijnmond.

Het betreft de Navigators Studentenvereniging Rotterdam (NSR). Zij besloten afgelopen donderdag een gala te organiseren. Dat deden ze niet op hun eigen sociëteit aan het Eendrachtsplein maar op een boot ergens in Rotterdam. Navigators is een christelijke studentenvereniging waar in vrijwel elke studentenstad afdelingen van te vinden zijn. In totaal zijn er veertien studentenverenigingen aangesloten bij Navigators en zijn er landelijk een meer dan 3000 leden. Bij de Rotterdamse afdeling (NSR) zijn zo’n 300 studenten aangesloten.

Een groot deel van hen was op donderdag 1 juli ook aanwezig op het gala dat werd georganiseerd. Voor het eerst sinds lange tijd kon er namelijk weer een feest worden gegeven. Daarbij hield de vereniging zich naar eigen zeggen aan alle door de overheid opgelegde regels. Zo moesten de aanwezige gasten zich aanmelden via ’testen voor toegang’. Dat betekent dat men zich uiterlijk veertig uur voor aanvang moest laten testen en met een negatieve testuitslag naar binnen mocht.

Toch ging het mis, zo vertelt praeses Bas Radder tegenover RTV Rijnmond. De dag na het gala testte iemand positief die donderdagmorgen nog negatief was getest. Het bleek slechts het begin te zijn. Het virus wist zich op het feest snel te verspreiden en inmiddels zijn er in totaal 78 aanwezigen positief getest op het coronavirus. Voorlopig lijken de gevolgen mee te vallen en is er niemand ernstig ziek geworden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Prachtig voorbeeld dat die nutteloze tests totaal niet betrouwbaar zijn maar er hoogstwaarschijnlijk straks wel weer voor gaan zorgen dat de NL weer in lockdown gaat!
Niemand erg ziek lees ik. Waar om dat dit "paniekerige"bericht?