Rutte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2021 door Redactie

Demissionair premier Mark Rutte na aanslag op Peter R. de Vries: "We bidden dat hij het overleeft"

Dinsdagavond is er een aanslag gepleegd op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hij werd van dichtbij meerdere keren beschoten, waarbij hij onder meer in zijn hoofd geraakt werd. De Vries vecht op dit moment voor zijn leven. Demissionair premier Mark Rutte heeft laten weten te bidden voor de misdaadverslaggever.

Peter R. de Vries werd al langere tijd bedreigd. Dinsdagavond was hij zoals vaker te gast bij het tv-programma RTL Boulevard. Toen hij na de uitzending terug wilde lopen naar zijn auto, werd hij van dichtbij minstens vijf keer beschoten. Op beelden, die op social media circuleren, is te zien dat hij wordt gereanimeerd. Later maakte burgemeester Femke Halsema bekend dat De Vries zwaargewond is afgevoerd naar een Amsterdams ziekenhuis en dat hij vecht voor zijn leven.

Ondertussen wordt er volop gereageerd op de aanslag. Tal van mensen laten weten te hopen en te bidden dat De Vries de aanslag overleeft. Dat stelde ook Rutte tijdens een persconferentie. ”We hopen allemaal vurig, we bidden dat hij deze aanslag overleeft”, aldus de demissionair minister-president. ”Dat is nu het belangrijkste. We zetten alles op alles dat het recht zijn beloop heeft.”

Ook andere politici maken bekend te bidden voor de misdaadjournalist. Sigrid Kaag: "Een aanval op onze vrije samenleving en de vrije pers en een hartverscheurende nachtmerrie voor de naasten van Peter R de Vries. Ik wens hen alle kracht van de wereld en bid voor Peter." CU-leider Gert-Jan Segers laat weten te hopen en te bidden dat De Vries het overleeft. 

Tijdens een persconferentie maakte justitie bekend dat er inmiddels meerdere verdachten zijn aangehouden. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Best gek dat die mensen niks met God hebben en toch bidden... Het is net een wedstrijdje deugen, iedereen over de hele wereld zal bij zoiets wel een beetje medeleven hebben maar de hoge heren moeten dat dan weer extra duidelijk maken door nog steviger woorden te gebruiken dan de andere hoge pief van een andere partij. En dan nog even een christelijk gebruik als bidden erbij halen om er nog een extra gevoelig tintje aan te geven. Ik vind dit scoren over de rug van de ander. Maar ja politiek hè?
M
Helemaal mee eens Bernhard.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (9)