Fulani
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2021 door Patrick Goede

Meer dan honderd kinderen gekidnapt van christelijke middelbare school in Nigeria

De terroristische groep Fulani Herdsmen lijkt weer te hebben toegeslagen in Nigeria, waar naar verluidt 179 kinderen van een christelijke middelbare school in Kaduna werden ontvoerd. Vijftien kinderen wisten volgens omwonenden te ontsnappen. Een leraar van de school zegt echter dat het om 140 kinderen gaat waarvan 25 kinderen ontsnapt zouden zijn, dat meldt Morning Star News.

De christelijke school waar de ontvoering plaatsvond is opgericht door de Bethel Baptist Church in Kaduna. De school werd aangevallen nadat een aantal bewakers werden overmeesterd. "Het is weer een triest moment waarop de Fulaniherders hebben toegeslagen. Ze hebben alle studenten van de school gekidnapt, slechts vijftien konden ontsnappen", berichtte Christopher Kantoma die in de buurt woont. 

Predikant Joseph Hayab is nog steeds verbijsterd en meldt dat zijn zoon één van de leerlingen was die wist te ontsnappen. "De gewapende mannen hebben veel studenten gekidnapt. Op dit moment ben ik sprakeloos. De school is een educatieve instelling vanuit onze bediening als kerk. Dit is een erg nare situatie voor ons."

Nigeria heeft sinds 2015 een president die zelf afkomstig is van de Fulanistam. Sindsdien lijkt er weinig te worden opgetreden tegen de terroristische tak van zijn stam. Nigeria is dit jaar van plek 12 naar plek 9 gestegen op de lijst van Open Doors met landen waar christen zijn het moeilijkst is. De ontvoeringen en terreur van de Fulani op christenen in Nigeria zou een poging zijn van de stam om heel het land te kunnen onderwerpen aan de islam en de strengere islamitische wetten. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
De ontvoeringen en terreur van de Fulani op christenen in Nigeria

ZOU ??

een poging zijn van de stam om heel het land te kunnen onderwerpen aan de islam en de strengere islamitische wetten.Weten we na 1400 jaar historie NOG STEEDS NIET waar men mee bezig is

en

HOE men de zaak aanpakt, daarbij te werk gaat??

of

(is dit de PC aanpak, de kunst van de pretentie het niet te - willen?- weten

zodat

we ook niet in actie hoeven te komen

en daar iets aan te doen

om dit in de toekomst te verhinderen!)