Iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2021 door Redactie

Iraanse christen in gevangenis voor Bijbellezen: vervroegde vrijlating afgewezen

De Iraanse christen Nasser Navard Gol-Tapeh (59) moet drie jaar na zijn veroordeling nog zeven jaar in de gevangenis verblijven voor het 'in gevaar brengen van de nationale veiligheid'. Nasser werd gearresteerd voor het organiseren van kerkelijke samenkomsten bij christenen thuis en het lezen uit de Bijbel. Het verzoek van de christen tot vervroegde vrijlating is afgewezen door de rechter, meldt de Christian Post

"Is de gemeenschap van een paar christelijke broeders en zusters in iemands huis, het zingen van aanbiddingsliederen, het lezen van de Bijbel en het aanbidden van God, handelen in strijd met de nationale veiligheid?", stelt Nasser in zijn betoog voor vervroegde vrijlating. Het lezen uit de Bijbel en het lid zijn van een kerk wordt in Iran gezien als een 'bedreiging van de nationale veiligheid'. Nasser werd na zijn arrestatie op 24 juni 2016 in mei 2017 veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. De Iraanse christen heeft inmiddels één derde van zijn straf uitgezeten. Na verschillende verzoeken tot vervroegde vrijlating, is het verzoek van Nasser opnieuw afgewezen. Hij moet nog zeven jaar in de gevangenis verblijven.

Nasser was voor zijn arrestatie actief in het organiseren van samenkomsten van huiskerken, daarnaast zorgde hij voor zijn zieke, oudere moeder tot zijn arrestatie. Hij probeert zijn goede bedoelingen hard te maken in verschillende open brieven aan de Iraanse autoriteiten. "Is het überhaupt mogelijk voor een toegewijde christen die al generaties uit Iran komt, die geroepen is door God tot een bediening van verzoening om te handelen tegen de nationale veiligheid van zijn vaderland?", schreef Nasser in augustus 2018, één jaar na zijn veroordeling.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen