Tweede coronagolf Nepal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2021 door Redactie

Tweede golf coronavirus in Nepal: 130 kerken verliezen kerkelijk leiders

Kerken in Nepal hebben het zwaar te verduren onder de gevolgen van een tweede coronagolf. Minstens 130 kerken hebben afscheid moeten nemen van kerkelijk leiders die zijn overleden aan het virus, meldt Evangelical Focus. National Churches Fellowship of Nepal (NCFN) ziet het grote verdriet in Nepalese gezinnen. "Sommige vrouwen hebben hun man verloren, sommige kinderen zijn hun ouders kwijt. Veel half-wezen en wezen blijven zonder verzorgende achter", aldus NCFN voorzitter Hanok Tamang.

Samen met Nepal Christian Society (NCS) vormt NCFN de grootste gemeenschap aan christenen in Nepal. Ongeveer 95 procent van de Nepalese christenen maakt deel uit van een van de twee kerkverbanden. NCS en NCFN bieden samen praktische en geestelijke hulp aan getroffen christenen in het binnenland van Nepal. 'We brengen eten, gezondheidsmiddelen en beschermende kleding bij meer dan 10.000 huishoudens', staat in een schriftelijke toelichting van de actie door NCS.

Waar de eerste golf van het coronavirus in Nepal vooral mensen in de grotere steden trof, vallen de meeste slachtoffers van de tweede golf op het platteland in de dorpen. Hier wonen de meeste Nepalezen en worden verschillende christelijke gemeenschappen zwaar getroffen. Door het overlijden van kerkelijk leiders krijgen de gemeenschappen te maken met een 'machtsvacuüm' binnen het leiderschap volgens NCFN. Dit kan gevaarlijk zijn voor de geestelijke gezondheid van de gemeente.

In het Hindoestaanse land hebben christenen te maken met onderdrukking van radicale hindoestanen die worden beïnvloed door extremisten in buurland India. Zij zien volgens Open Doors hoe het aantal christenen toeneemt en proberen de macht en groei van het christendom tegen te gaan. Nepal staat op plek 34 op de ranglijst christenvervolging van de hulporganisatie voor vervolgde christenen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen