Peter Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 juli 2021 door SDOK

Zendeling Peter Dekker was in de buurt van een islamitische aanslag

"Heb je het gehoord? Er was een bomaanslag op de kathedraal." Geschokt stelt de islamitische eigenaar van het gado-gado kraampje Peter Dekker en zijn gezin op de hoogte. De familie woont inmiddels vijf jaar op het Indonesische eiland Sulawesi om bruggen te slaan tussen moslims en christenen. Als ze later opzoeken wat er is gebeurd, blijkt dat ze op zeshonderd meter afstand van de aanslag waren.

Niet veel later worden vier christenen onthoofd door radicale moslims. Hoe heeft Peter Dekker deze gebeurtenissen ervaren? In deze aflevering van podcast De Stem gaat hij met Richard Groenenboom in gesprek over het toenemende extremisme in Indonesië.

Hoewel Peter er inmiddels niet meer zo van opkijkt, raakt het hem wel. "Het gaat niet vanzelf hier. Er is wel echt een geestelijke strijd gaande. In een uur tijd kan de sfeer volledig omslaan."

"Heb je het gehoord? Er was een bomaanslag op de kathedraal."

Dat maakt het soms wel spannend voor zijn familie. Als één van de weinige gezinnen die openlijk christelijk zijn, moeten ze regelmatig rekening houden met extremisme. Toch heeft het gezin veel opgebouwd in de afgelopen periode: "Vijf jaar geleden waren we eigenlijk niet welkom. Nu zijn we dat wel."

Toch is de groei van de islam onmiskenbaar aanwezig. "Als ik het aantal moskeeën vergelijk met toen we hier kwamen, is het onvoorstelbaar hoeveel het er nu zijn." Ook wordt er steeds vaker een hardere lijn gevolgd.

Benieuwd hoe Peter bruggen bouwt tussen moslims en christenen? Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren.

Peter en Anne-Marie zijn uitgezonden om in Zuid-Sulawesi (Indonesië) de kerk te ondersteunen. Ze werken samen met lokale CAMA gemeenten en de Jaffray University. Lees hier meer over hun werk.

Klik hier voor meer verhalen van SDOK!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen