Otto Grevink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juli 2021 door Jeffrey Schipper

PKN-predikant ervaart coronaversoepelingen als koude douche

"Bij de laatste reeks versoepelingen heb ik het gevoel dat we niet mógen, maar dat we móeten. Er zit een soort dwang achter. Dat anderen nu blij zijn dat veel beperkingen zijn opgeheven is mooi, maar ze verplichten mij ook vaak daarin mee te gaan. Of geven met het gevoel dat ik zeur." Tegenover MijnKerk.nl legt ds. Otto Grevink uit waarom hij de corona-versoepelingen ervaart als "een koude douche".

"Het lijkt er wel op, ook als je de media volgt, alsof we zolang niets hebben kunnen doen, en nu ineens weer wel van alles kunnen. Wat hebben we dan gedaan het afgelopen jaar? Denk eens terug aan ál die initiatieven die er zijn geweest. (...) Het voelt nu alsof ‘iedereen’ weer terug wil naar hoe het was. En dat het eigenlijk ‘voor niets’ was wat we gedaan hebben. Maar als je dan te horen krijgt door de stemming in de samenleving: ‘Het is niet meer nodig. Het moet maar eens afgelopen zijn’, dan knakt er iets.

We ontdekten dat het in Nederland toch ook best leuk is om op vakantie te gaan. We ontdekten hoe kwetsbaar en klein de wereld is door alle connecties en verbindingen met de hele wereld. (...) Deze en zoveel andere dingen zorgden ervoor dat veel mensen zeiden: we gaan het anders doen! En nu? Binnen no-time staan er weer files. Waarom? Dat het drukker wordt is niet te voorkomen, want we mogen gelukkig weer meer, maar we hoeven toch niet alles overboord te gooien? 

Ik ga wel weer in Nederland op vakantie, probeer meer te bewegen, blijf naar buiten gaan. Ook probeer ik minder vlees te eten, omdat ik denk dat we daar echt vanaf moeten. En ik doneerde aan Giro555 na mijn vaccinatie voor vaccinaties in armere landen. Maar eerlijk is eerlijk: ik vind het ook niet makkelijk om niet weer gewoon in oude patronen te vervallen. Ze zijn heel sterk", aldus de PKN-predikant.

Klik hier om het volledige interview te lezen.

Foto: Rogier Bos

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mooi, Otto. Laat maar horen hoe je er over denk.
H
Helemaal eens met hetgeen deze dominee ervaart…..hebben we dan helemaal niets geleerd van de verdwazing van de wereld.?!!