Presbyterian Church
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2021 door Patrick Goede

Presbyterian Church voorlopig voor regel die leiderschap voor openlijk homoseksuelen uitsluit

De Presbyterian Church in Amerika, die over het algemeen bekend staat om haar verregaande acceptie van mensen uit de LHTBQ-gemeenschap, heeft tijdens een eerste stemming een aangepaste regel aangenomen waardoor openlijk homoseksuelen uitgesloten worden van leiderschapsfuntcies binnen de kerk. Dat meldt de Christian Post.

Tijdens de jaarlijkse conventie van de kerk werd de aanpassing met 1400 tegen 400 stemmen aangenomen. De aangepaste regel gaat nu naar de lokale kerken voor een tweede stemronde volgend jaar. Daarna zal deze eventueel opgenomen in het "Boek van de kerkorde". 

In de aanpassing staat het volgende: "Leiders in de Presbyterian Church of America moeten van onbesproken gedrag zijn in hun wandel en op Christus lijken in hun karakter. Diegenen met een identiteit die (zoals, maar niet uitsluitend, openlijk homoseksuelen) de identiteit van Christus ondermijnen of tegenspreken als zijnde nieuwe schepselen in Christus, door de zondigheid van gebroken verlangens te ontkennen (zoals, maar niet uitsluitend, aantrekking tot hetzelfde geslacht), of door de ontkenning van de realiteit en hoop op voortgaande heiliging, of in het falen van de door de Geest bekrachtigde overwinning op zondevolle verleidingen, neigingen en acties, zijn niet geschikt voor een leidinggevende functie", aldus de aanvulling genaamd 'Overture 23'.

Chris Norris van de Calvary Presbytery zou volgens de Washington Times tijdens de vergadering gezegd hebben: "Heiliging begint bij een nieuwe identiteit in Christus. Een homoseksuele identiteit aannemen druist daar tegenin."


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- Voormalig homo Keesjan is nu gelukkig getrouwd met een vrouw: “God heeft mijn identiteit vernieuwd”
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
Meer over Homoseksualiteit »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wij zijn allen zondaars en hebben Gods genade in Christus nodig. Voor schuldvergeving is wel erkennen van zonde nodig. Maar wat als de zonde niet erkend wordt? Dan blijft de mens in zijn zonde.
K
Dan is de Rooms-katholieke kerk toch consequenter. Daar kun je als homoseksueel priester worden, maar moet je (in navolging van zowel Jezus als Paulus) celibatair leven.