Ds. J. R. van Vugt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hersteld hervormd Waddinxveen: ds. J. R. van Vugt

De hersteld hervormde gemeente in Waddinxveen verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. Ds. J. R. van Vugt (foto) neemt afscheid van Kruiningen, waar hij sinds 2016 actief is. De gemeente was vacant omdat ds. J. P. Stoel de HHK heeft verlaten en is overgestapt naar de PKN.

CIP.nl sprak in 2017 met Van Vugt over zijn roeping en werk. "Ik deed kerkelijk netjes was er van mij werd gevraagd, maar zelf wist ik wel beter. In 2008 is de Heere opnieuw in mijn leven gekomen, op een hele krachtige manier. Een preek zette mij krachtdadig stil. (...) Aan de buitenkant had ik een keurig, kerkelijk leven. Maar in werkelijkheid leek mijn geestelijk leven nergens op." Lees hier het volledige interview met ds. Van Vugt.

De hersteld hervormde gemeente te Hasselt-Rouveen-Zwolle ziet ds. H. van der Ziel graag komen als nieuwe predikant. De dominee uit Veenendaal is in beeld als opvolger van de eerder dit jaar naar Putten vertrokken ds. D. J. Diepenbroek. Ook ds. A. Meuleman (Lunteren) heeft een beroep ontvangen. Hij kan in Schoonrewoerd ds. F. van Binsbergen (Rotterdam-Kralingse Veer) vervangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen