evangelisten los angeles
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juli 2021 door Redactie

Amerikaanse evangelisten aangevallen en afgetuigd

In Los Angeles zijn straatpredikers aangevallen en mishandeld. Dat blijkt uit beelden die flink gedeeld worden op Twitter. De straatpredikers krijgen meerdere klappen en schoppen te verwerken. 

De beelden zijn gemaakt door Tomas Morales, een videographer die zichzelf 'America First Nationalist' noemt. Op de beelden is te zien dat een straatprediker op de grond ligt en door demonstranten wordt geschopt. Hij draagt een shirt met 'Trust Jesus' en 'Soldier of the cross'. Ook proberen ze zijn evangelisatiemateriaal af te pakken. Als een andere straatprediker hem te hulp wil komen, wordt hij ook direct tegen de grond geslagen. 

De predikers waren met een groep aan het evangeliseren, maar daar was wat een flinke groep demonstranten betreft geen ruimte voor. De evangelisten werden achteruit gedrongen en verjaagd. Ze worden daarna nog honderden meters achtervolgd. Verschillende bronnen melden dat het om Antifa-demonstranten ging. Er vonden op dezelfde dag clashes plaats met rechtsextremistische demonstranten. 

LET OP: Beelden kunnen als schokkend worden ervaren. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen