kerk oeganda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juli 2021 door Redactie

Oegandese christen vergiftigd en mishandeld door moslimfamilie na bekering

De voormalige moslim Hajat Habiiba Namuwaya (38) werd door haar vader in elkaar geslagen en vergiftigd nadat zij zich bekeerde tot het christendom. "Mijn moeder had me al gewaarschuwd dat mijn familie mij wilde vermoorden", zegt de Oegandese Namuwaya in gesprek met Morning Star News.

De moslimvader was woedend toen hij hoorde over de bekering van zijn dochter nadat zij wonderlijk was genezen na gebed in februari 2021. Namuwaya vluchtte weg van haar familie en zocht onderdak bij een voorganger. Op 20 juni 2021 verschenen de familieleden bij het huis van de pastor. "Mijn vader citeerde verschillende verzen uit de Koran terwijl hij mij vervloekte en verklaarde dat ik niet langer deel was van de familie", aldus Namuwaya.

De christelijke moeder van drie kinderen werd vervolgens zwaar mishandeld door haar familieleden. Haar vader dwong haar een pil met vergif stuk te bijten. De buren van de voorganger hoorde geschreeuw bij de buren en belden hulpinstanties. Namuwaya werd met zware verwondingen en een vergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. Ze overleefde de aanval maar net. "Ik heb nog veel pijn in mijn maag", zegt Namuwaya. De moeder hoopt snel herenigd te worden met haar kinderen. Namuwaya heeft haar vader niet aangeklaagd, omdat ze bang is dat hij een valse aanklacht tegen de kerk zal doen. "Het is een erg ingewikkelde situatie", aldus een woordvoerder van de kerk van de christenvrouw.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen