Shagufta en Shafqat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juli 2021 door Stichting HVC

Shafqat en Shagufta vrijgelaten en herenigd met kinderen

Zojuist liet advocaat Saif-ul-Malook aan Stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen) weten dat Shafqat en Shagufta vrij zijn! Het christelijke echtpaar heeft eindelijk elkaar en hun inmiddels groot geworden kinderen weer in de armen kunnen sluiten. In totaal is het gezin 8 jaar van elkaar gescheiden geweest. Volgens advocaat Malook zijn ze nu op een veilige plek, onder bescherming van de Pakistaanse overheid.

In 2013 werd het christelijke echtpaar beschuldigd en in 2014 ter dood veroordeeld vanwege vermeende godslastering (blasfemie). Begin juni werd het christelijke echtpaar eindelijk vrijgesproken, toen het gerechtshof in Lahore eindelijk het hoger beroep van het echtpaar behandelde. Het gerechtshof toonde zich ‘bedroefd' en 'verbijsterd' over de gang van zaken tijdens de veroordeling van Shafqat en Shagufta. 

Voor hun eigen veiligheid bleef het echtpaar na de vrijspraak in de gevangenis. Zij en hun advocaat worden met de dood bedreigd. Waar het gezin in een later stadium kan gaan wonen, is nog niet bekend.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen