CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Prof. dr. Huijgen teleurgesteld in collega-predikanten: terecht? - CIP Podcast

"Drie predikanten zijn door het Reformatorisch Dagblad geselecteerd om te reageren op mijn boek, dat ze niet gelezen hebben. Een van hen zegt dat ook gewoon. Werkelijk stuitende oppervlakkigheid", stelde prof. dr. A. Huijgen via Twitter. CIP-eindredacteur Jeffrey Schipper besprak de media-aandacht voor zijn nieuwe boek 'Maria. Icoon van genade' in de CIP Podcast.

Schipper: "Huijgen legde de vinger op de zere plek en heeft een goed punt te pakken. Wat hij schrijft is bovendien erg herkenbaar. Ik vind het altijd storend als mensen bijvoorbeeld op Facebook of via mail een zuur bericht sturen op basis van de kop boven een uitgebreid interview of column, zonder de volledige inhoud te lezen. Vervolgens worden er allerlei woorden in de mond van de geïnterviewde of columnist gelegd. Dit verklaart de frustratie bij Huijgen."

Ter illustratie verwijst Schipper naar een verslag van een boeiende preek van ds. M. M. van Campen met de kop 'Volgens ds. Van Campen moet iedere christen onderdanig zijn aan de overheid'. "Ik kan mij voorstellen dat zo'n kop leidt tot gefronste wenkbrauwen, zeker als je de overheid wantrouwt vanwege strenge coronamaatregelen. Als uit de inleiding blijkt dat het artikel is gebaseerd op een preek, zou ik er als lezer van uitgaan dat Van Campen in al zijn wijsheid zijn stelling heeft beargumenteerd en nuances heeft aangebracht. Hem op basis van een kop boven een artikel wegzetten vind ik buitengewoon goedkoop."

CIP.nl liet deze week een protestantse predikant aan het woord die het pleidooi van Huijgen ondersteund en met hem onderschrijft dat Maria een voorbeeld voor ons allemaal is. "Weer eens een ander geluid dan de bekende kritiek op de Rooms-Katholieke Kerk en Maria", aldus Schipper.

Beluister het fragment vanaf minuut 31:20

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen