bidden rozenkrans man
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juli 2021 door Redactie

Amerikaanse politieagent vier maanden onterecht geschorst wegens bidden bij abortuskliniek

Een politieagent uit Kentucky is buiten dienst geplaatst nadat hij een ochtend had gebeden bij een abortuskliniek. De christen werd 'betrapt' op openbaar bidden buiten werktijd, zijn uniform was zichtbaar onder zijn jas. Na een schorsing van vier maanden mag de Amerikaanse agent weer aan het werk, meldt Faithwire.

De Amerikaanse agent, die wenst anoniem te blijven, bad op een ochtend voor het gebouw Women's Surgical Center in Louisville met de rozenkrans samen met zijn vader. Op dat moment was hij niet aan het werk. Hij had een jas over zijn uniform aangetrokken. Na een melding door een getuige werd de christelijke agent geschorst. Tijdens zijn schorsing kon hij zijn werk niet doen en moest hij een deel van zijn inkomen als kostwinner van een gezin met vier jonge kinderen missen.

Volgens rechter Matt Heffron had het politiebureau echter niet het recht om de agent buiten dienst te plaatsen, omdat het gebed plaatsvond buiten de werktijden van de christelijke agent. "Er staat niets over het verbod op gebed buiten werktijden geschreven in de regelementen van het politiebureau. Deze straf is een schending van de grondrechten van de agent", aldus Heffron. De schorsing is dan ook ongedaan gemaakt. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Mooi, want het zou onmenselijk zijn en te hopen dat er herstel plaats vind en dat de gruwelen van abortus eens zullen stoppen. Hulde voor deze agent en ik hoop van ganse harte dat zijn salaris ook hertelt gaat worden met 4 jaar terigwerkende kracht. ere wie ere toekomt in God de Heere die kracht geeft.
C
Herstel. 4 jaar MOET zijn 4 MAANDEN.
E
Er wacht christenen bizarre tijden. Het gaat via de weg van de gelijdelijkheid. Nederland, bij monde van Rutte heeft de Hongaarse wetgeving betreffende homo's veroordeeld, als achterlijk en niet meer van deze tijd. Zo sluipt het antichristelijke gedachtegoed, schier ongemerkt verder. Hoelang nog?