Moslims school
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juli 2021 door Patrick Goede

Moslimouders klagen school aan na bekering dochter: "Kwetsend en pijnlijk voor ons"

Een moslimechtpaar klaagt een school in Chicago aan en beweert dat hun dochter geholpen zou zijn bij haar bekering door een geschiedenisleraar. "Het heeft ons hele leven en dat van haar van de rails gebracht", zegt moeder Amena Alvi volgens Christian Headlines.

Yosuf Chaudhry en Amena Alvi zijn de ouders van de inmiddels zeventienjarige jongedame, die niet bij naam genoemd wordt in de zaak. Ze zou haar ouders in 2019 al op de hoogte hebben gebracht van haar bekering. De gesprekken die ze voerde over het geloof zouden met name binnen een christelijke club op school hebben plaatsgevonden. Voormalig geschiedenisleraar Pierre Thorsen wordt door de ouders verweten dat hij een Bijbel aan hun dochter gaf en haar geïntroduceerd heeft bij andere christenen. 

De ouders sloegen de telefoon van hun dochter erop na om erachter te komen wat er precies was gebeurd. "We vonden talloze teksten en conversaties met onbekende volwassen mensen die haar bekering tot het christendom met haar bespraken. Ze maakten ook plannen voor als ze door ons verstoten zou worden, hoe ze voor haar 17e al een zelfstandig leven kon leiden. We kunnen niet in woorden uitdrukken hoe kwetsend en pijnlijk dit is voor ons als ouders."

De dochter woont nog altijd bij haar ouders. Geschiedenisleraar Thorsen wilde niet reageren, hij was een populaire docent. In 2019 werden er online 4000 handtekeningen verzameld om hem te steunen in het feit dat hij zich "uitsprak over religie binnen een historische context".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
De wersterse vrijheid van godsdienst(keus), kennen ze niet in de islam, dus dan is dit een cultuurschok