Aanslag Congo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juli 2021 door Patrick Goede

Bomaanslag op kerk in Congo-Kinshasa vlak voor kinderdienst

In een katholieke kerk in Beni is afgelopen zondag een bom afgegaan vlak voor de aanvang van een kinderdienst. De politie van Congo-Kinshasa vertelt Agence France-Presse dat het om een zelfgemaakte bom gaat die op scherp was gezet. Minstens twee mensen raakten gewond. "Ik was nog maar net de kerk binnen toen ik een grote knal hoorde", vertelt Antoinette Kavira die gewond raakte tijdens de aanslag.

Ze had nog niet eens de kans gekregen om op haar plaats te gaan zitten toen de bom afging. "Er begon bloed uit mijn mond te komen. Ik heb vier tanden verloren", vertelt Kavira. Nog een andere kerkganger raakte gewond aan zijn been.

Voorganger Laurent Sondirya denkt dat de aanslagplegers zoveel mogelijk mensen wilden verwonden. "De ceremonie stond op het punt om een grote groep met families, kinderen en gelovigen bij elkaar te verzamelen, ze richtten zich op een grote massa." 

De aanslag is nog niet opgeëist, geruchten gaan dat de Allied Democratic Forces erachter zouden zitten. De burgemeester van de stad heeft in ieder geval een avondklok in het leven geroepen omdat hij denkt dat er meer geweld op handen is. "Iedereen moet binnen blijven want we hebben informatie dat er nog meer staat te gebeuren."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen