Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2021 door Redactie

Kerk laat Biden toch toe bij eucharistie

Rooms-Katholieke bisschoppen van de Holy Trinity Catholic Church zullen Biden en andere pro-abortus politici niet weigeren bij de eucharistieviering. De kerk in Washington D.C., waar de president regelmatig diensten bijwoont, heeft aangegeven dat ze niemand zullen weigeren bij de eucharistieviering, meldt CBN News.

Holy Trinity gaat in tegen de beslissing van de meerderheid van de Amerikaanse bisschoppen. De bisschoppen wilden hun anti-abortusstandpunt kracht bijzetten door uitgesproken pro-abortus politici te weigeren bij het rooms-katholieke equivalent van het avondmaal. 'Het is de bedoeling dat de kerk een duidelijk standpunt inneemt. Zo willen we gelovigen meer bewust te maken van hoe de eucharistie ons leven kan veranderen en ons dichter bij onze Schepper en het leven dat Hij ons wil geven kan brengen', aldus de bisschoppen in een officieel document over de kwestie.

Biden stelt als Rooms-Katholieke president de bisschoppen teleur. Zij hadden verwacht dat de christelijke president juist op zou komen voor het ongeboren leven. De president geeft aan juist op te komen voor mensenlevens door zijn beleidsvoering. "Ik geloof dat gezondheidszorg een recht is van ieder mens", licht de president toe.

De paus waarschuwde de Amerikaanse bisschoppen en raadde hen aan 'uiterst zorgvuldig' met de zaak om te gaan. Tijdens de jaarlijkse conferentie van Amerikaanse bisschoppen stemden de meerderheid voor het opstellen van een document met richtlijnen voor wie er deel mogen nemen aan de eucharistie en wie niet. Decomratische politici reageerden verontwaardigd op de beslissing van de Rooms-Katholieke geestelijken. Ze waarschuwden de Rooms-Katholieke Kerk voor het verliezen van hun belastingvrijstelling, als ze pro-abortus politici weigeren bij het avondmaal. Uiteindelijk mogen bisschoppen individueel beslissen hoe er in hun kerk wordt omgegaan met de eucharistieviering en zal Biden in Holy Trinity aan mogen gaan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen