Brandweer Italie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2021 door Redactie

Brandweer ingezet bij zoektocht naar vermiste Nederlandse evangelist

Bij de zoektocht naar de vermiste 22-jarige Nederlandse evangelist Samuël Boujadi zijn dinsdag gespecialiseerde units van de brandweer ingezet. Deze moeten helpen te achterhalen wat er gebeurd is en het lichaam lokaliseren. De hoop op een goede afloop wordt steeds minder.

Op de Facebook-pagina ’Samuel zal leven’ maken vrienden bekend blij te zijn met inzet van de brandweer: ”We mogen het als een zegen zien dat de inzet van de politie en de brandweer vergroot is. Dat de communicatie nu ook steeds beter gaat nu er een tolk meehelpt en de inzet van de ambassade. Het team van vrienden die nu aanwezig zijn, is uitgebreid en we hopen daardoor hem sneller te vinden.”

De speciale units van de brandweer hebben een reconstructie uitgevoerd om zo te achterhalen waar het lichaam van de vermiste evangelist mogelijk terecht is gekomen. Ook maken ze gebruik van speciale apparatuur om de bodem van het meer te doorzoeken. Tot dusver heeft dat helaas nog geen resultaat opgeleverd.

Waar er eerder werd opgeroepen om mee te komen helpen zoeken, meldt men nu dat er genoeg mensen zijn: ”We moeten voor nu aangeven dat er niet meer mensen de komende dagen nodig zijn om de zoektocht te ondersteunen. Er is nu een prachtig team van vrienden aanwezig en er zullen binnenkort nog een paar vrienden aansluiten.”

Wel roept men op te blijven bidden: ”Voor Samuël, voor het team dat aan het zoeken is, voor de mensen in rouw, voor het terugvinden van Samuël en hem thuisbrengen. Blijf bidden voor de politie, voor de communicatie en voor iedereen die meehelpt. Laten we als een warm deken voor hen zijn en dat ze mogen ervaren dat we één lichaam zijn en samen lijden en samen vreugde delen.”

De 22-jarige evangelist was met een vriend op vakantie bij het meer van Bracciano in Italië. Vrijdagmorgen besloot hij in dat meer een zwemtocht te gaan maken. Toen hij na enkele uren niet terugkeerde, werd er alarm geslagen. Er werd direct een grootse zoekactie op touw gezet waarbij onder meer een helikopter betrokken was. Helaas is Samuël nog steeds niet gevonden. De vrees bestaat dat hij is verdronken. Het grote kratermeer is bekend vanwege de koude onderstromen die levensgevaarlijk kunnen zijn voor zwemmers.

Foto: Facebookpagina Samuel Zal Leven

Het nieuws over de vermissing van Samuël Boujadi besprak CIP-redacteur Patrick Simons in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 38:10

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen