Evangelische Hogeschool, Daniël Veurink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2021 door Evangelische Hogeschool

Evangelische Hogeschool start na de zomer met een cursus speciaal voor mbo-ers

In september start een nieuwe EH-opleiding voor werkende mbo-ers. We ervaren dat de behoefte onder jongeren zeer groot is. Waar de Evangelische Hogeschool voorheen alleen toegankelijk was voor jongeren met een havo- of vwo-diploma, komt daar nu verandering in. "Deze belangrijke basis voor het leven willen we aan iedereen geven", zegt EH-directeur Els van Dijk.

Al meer dan 45 jaar is de Evangelische Hogeschool een belangrijke basis in het leven van veel christelijke jongeren. “We zien en ervaren dat veel jongeren worstelen met vragen als: hoe maak je keuzes in een wereld waar de mogelijkheden onbeperkt lijken? Je wilt niets missen, terwijl je ook niet alles kunt doen. Wat vind jij belangrijk en wat is de juiste keuze? Welke rol speelt het geloof in jouw leven? Op de EH helpen we studenten om steviger in het leven te staan; ze leren wie ze zijn en ze gaan op zoek naar wat voor hen echt belangrijk is. Deze belangrijke basis voor het leven willen we aan iedereen geven. Daarom ben ik er blij dat na een succesvolle pilot in september de EH M-Route van start gaat”, aldus Els van Dijk, directeur van de EH. 
 
Afgelopen jaar heeft de EH door middel van een pilot getest of de nieuwe opleiding past en aansluit bij de leefwereld van mbo-studenten. De waarde en impact van de EH blijkt uit hun verhalen.

Iedereen die net klaar is met zijn mbo of al een tijdje geleden is afgestudeerd kan na de zomer starten met de EH M-Route. Gedurende 10 cursusdagen neemt de EH studenten mee in diverse onderwerpen die de basis vormen van de EH. Deze onderwerpen komen aan bod in de vorm van vragen als: Wie ben ik?  Wat past bij mij? Hoe breng ik mijn geloof in de praktijk? Hoe ga ik met anderen om? Hoe sta ik in mijn werk? Hoe zie ik de toekomst? "Dit zijn belangrijke en levensvormende vragen, waar wij met elkaar antwoorden op hopen te kunnen geven."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen