Trent college
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2021 door Redactie

Christelijke school vertraagt proces na ontslag predikant om preek over seksualiteit

Een Britse predikant is ontslagen en aangegeven bij de inlichtingendienst nadat hij leerlingen vertelde dat zij niet verplicht zijn in te stemmen met LHBTI-ideologie. Ds. Bernard Randall (48) spande een rechtszaak aan tegen dag- en kostschool Trent College voor het in zijn ogen onrechtmatige ontslag. De rechtszaak is in de afgelopen zeven maanden meerdere keren verplaatst en Randall wacht nog steeds op de hoorzitting, meldt Christian Today.

"Het is zoals vaak gezegd wordt: Wanneer het recht wordt vertraagd, wordt iemand het recht ontzegd", aldus Andrea Williams, die de predikant namens het Christian Legal Centre (CLC) bijstaat. "Er is geen duidelijke en geldige reden gegeven voor de vertraging en het uitblijven van een reactie van de school."

Toen Randall hoorde dat hij niet alleen was ontslagen, maar ook was aangegeven bij de Britse inlichtingendienst, was hij in shock. "Het terroriseren en in gevaar brengen van kinderen is de ergste misdaad waar je van beschuldigd kan worden", aldus Randall. "Mijn carrière en leven zijn aan diggelen gegooid." Predikant Randall klaagt de school aan voor discriminatie, intimidatie en een oneerlijk ontslag. Door de rechtszaak hoopt hij dat er licht doorbreekt in de situatie.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

r
christenvervolging 2.0