Jeannie Ortega
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

08 oktober 2021 door Patrick Goede

Jeannie Ortega zong met Rihanna, groeide op in occultisme en is nu christen

Jeannie Ortega Law kan zich de eerste keer dat ze werd gedwongen om mee te doen aan een 'rituele reiniging' nog goed herinneren. "Ik was 7 jaar en mijn ouders dwongen mij om mee te doen. Ik moest mij uitkleden. Het was geen zuivere koffie", vertelt Jeannie bij de Christian Post.

"Na afloop was er een feest en gingen ze door met allerlei rituelen uitvoeren. Het was echt demonisch. Voordat ik iets van God wist, voelde ik al aan dat er iets niet klopte met wat hier gebeurde. Mensen rolden met hun ogen terwijl ze plotseling begonnen te praten. Ik vroeg wat er gebeurde. Mijn familieleden maakten contact met de doden en zo spraken zij door hen heen", vervolgt Jeannie.

Inmiddels is de 34-jarige Jeannie een christelijke artiest en getrouwd met dominee Renn Law. Haar missie is om mensen van de hoop en kennis van Jezus Christus op de hoogte te brengen. Maar haar eigen weg tot Jezus verliep alles behalve soepeltjes.

"Ik werd een popster en de vijand gebruikte afgodsmiddelen als geld, muziek en roem om mij te verleiden in zijn richting."

Ze groeide op in de straten van New York en haar familieleden uit Puerto Rico praktiseerden daar Santeria, een soort religie die vormen van rooms-katholicisme combineert met oude heidense religies. 

Als klein meisje zag de zangeres geestverschijningen en worstelde daarom met suïcidale gedachten. Als afleiding richtte zij zich op de muziek. Iets wat ze als door God aan haar gegeven ziet. 

Op haar 16e tekent Ortega haar eerste grote platencontract bij Hollywood Records. Ze staat bovenaan de hitlijsten en gaat zelfs touren met popster Rihanna. Ortega spreekt van "een wilde tijd".

"Ik werd een popster en de vijand gebruikte afgodsmiddelen als geld, muziek en roem om mij te verleiden in zijn richting. Al mijn dromen kwamen uit. Ik was succesvol. Dit meisje uit de ghetto van New York had het helemaal gemaakt. Ik deed allerlei gekke dingen in Hollywood maar was compleet gebroken en ik was gevuld met woede."

Een vriend nodigt haar in die tijd uit om mee te gaan naar de kerk. Daar ervaart ze de liefde van God voor het eerst. "Ik voelde zijn tegenwoordigheid, het was tastbaar en ik voelde het branden in mijn hart. Ik werd overmand door emoties. Ik viel op mijn knieën en weende en weende. Ik huilde urenlang. Liefde verdreef alle duisternis uit mijn leven."

Toch was haar gevecht met de duisternis nog niet beslecht. Ze laat haar oude levensstijl achterwege maar dit keer komt de aanval van de vijand van binnen de vier muren van de kerk.

"Ik keer liever de duivel de rug toe om naar God te kijken. Maar al te gemakkelijk wenden we onze blik van God af."

"Ik sprak vroeger met luide stem voor de vijand. Dus toen ik christen werd sprak ik met luide stem voor Jezus. Maar dat vindt de duivel verschrikkelijk. Ik dacht dat ik binnen de kerk veilig zou zijn voor hem maar dat was wat naïef. Mensen in de kerk vielen mij aan, zelfs mijn eigen voorganger. Maar mijn persoonlijke relatie met God hielp mij er doorheen", vertelt Ortega.

Ze vervolgt: "De Bijbel leert ons dat de duivel gekomen is om te stelen, te doden en te vernietigen. Maar dat betekent niet dat het altijd een afgrijselijk wezen betreft. Vaak verschijnt hij als een engel van licht. We moeten dat begrijpen als christenen."

Ze schreef het boek 'What is happening to me?' over haar geloofsreis en haar gevecht tegen de duivel. Al weigert ze bij te dragen aan de "satanische paniek" die ze soms ziet in evangelische kringen. Ze benadrukt liever de hoop die ze in Christus gevonden heeft en wijst lezers op het vinden van hun identiteit in God alleen. 

"Telkens als we aangevallen worden door de duivel of wanneer er iets verschrikkelijks in ons leven gebeurt, dan is de vijand daar. Maar God is daar ook! Dus hoe kunnen we God vinden op deze momenten in plaats van eer aan de duivel te geven?", legt ze een belangrijke vraag aan christenen voor.

"We kunnen naar de duivel kijken maar we kunnen ook naar God kijken. Ik keer liever de duivel de rug toe om naar God te kijken. Maar al te gemakkelijk wenden we onze blik van God af. Ons werk, onze families en zelfs de kerk waar we zo bij betrokken zijn kan een afgod worden. Dat is erg gevaarlijk omdat je de vijand daarmee een ingang geeft. We hebben de dagelijkse leiding van God nodig om de onvoorziene sluwigheden van onze vijand te doorgronden."

"Jezus heeft ons verteld om troost en je identiteit in Hem te vinden. We zien geestelijke leiders vallen en mensen worden uit balans gebracht door deze gebeurtenissen omdat we als ons vertrouwen op deze christelijke leiders gesteld hebben. Ik wil christenen helpen om gelovigen te zijn die God en zijn volheid hier op aarde mogen ervaren zoals in de hemel", aldus Jeannie Ortega.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen