China verbiedt boeken
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juni 2021 door Patrick Goede

Kerk China verder onder vuur door naderende Olympische Spelen

De christelijke gemeente in China heeft het zwaar. Er is altijd gevaar en dreiging richting de kerken vanuit de Chinese regering maar nu de Olypmische Spelen van 2022 voor de deur staan is de overheid extra alert. Zo worden "mensen verplicht om alle religieuze en overzeese boeken te verzamelen en op te sporen". Dat laat de Chinees Amerikaanse pastor Bob Fu weten op Twitter.

Ook deelt pastor Fu beelden van een staatskerk waar gezwaaid wordt met een communistische vlag vanaf het podium. De koorleden zingen een communistisch lied: "Zonder de communistische partij is er geen Nieuw China mogelijk. De partij heeft hard gewerkt voor de natie en de partij was er op gericht om China te redden." Het is een surrealistisch schouwspel met op de achtergrond een kruis, zoals je in onderstaande video kunt zien.

In februari zullen, Deo Volente, de Olympische winterspelen in Peking gehouden worden. Gary Lane, correspondent van CBN News zegt daarover. "Er komen Spelen aan en de Chinese regering wil geen ongeregeldheden tijdens dit evenement. Ze zijn bang voor protesten die pleiten voor een democratie. Ze weten dat er allerlei mensen uit het buitenland zullen komen die daar voorstander van zijn en ze willen niet dat het de burgers van China gaat beïnvloeden."

 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen