Matthew West Modest is Hottest video
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

29 juni 2021 door Redactie

Christelijke zanger biedt excuses aan na massale kritiek op ludiek lied over nette kleding voor zijn dochters

In een wereld met TikTok en Instagram kan het moeilijk zijn om jonge meisjes te leren over degelijke kleding. Christelijke zanger Matthew West besloot een unieke en ludieke draai te geven aan het gesprek over 'modesty' met het liedje 'Modest is Hottest', aldus Faithwire. "Het is mijn ontzettend sullige manier om mijn dochters eraan te herinneren dat hun uiterlijk niet bepaalt wie ze zijn", aldus West.

De muziekvideo 'Modest is Hottest' viel alleen niet bij iedereen in de smaak en is na veel kritiek verwijderd. Zo stelden verschillende critici dat de vader niets te zeggen heeft over de persoonlijke keuzes van zijn dochters. Daarnaast noemt West in de video verschillende dingen zoals: "Jongens vinden het pas echt leuk als je je netjes kleed." De ludieke tekst schoot bij verschillende christenen en niet-christenen in het verkeerde keelgat. Zij stellen dat het er niet toe doet wat de jongens wel en niet mooi vinden, maar dat het erom gaat waar meisjes zich fijn bij voelen. Daarnaast vinden critici dat de video veroordelend is richting meisjes die wél op TikTok of Instagram actief zijn en zich niet altijd 'netjes' kleden.

West biedt zijn excuses aan voor de ophef die de video heeft veroorzaakt. "Ik schreef het lied als grapje richting mezelf, omdat ik merkte dat ik een overbezorgde vader uithing en mijn familie het grappig vond. Het lied was ludiek bedoeld, maar ik zie nu in dat mijn intenties niet op iedereen over zijn gekomen. Ik neem de feedback serieus. Ik wil niet dat deze ludieke video afleidt van mijn roeping om muziek te maken waarmee ik een boodschap mag verspreiden van hoop en liefde."

De video begon met een scene waarin West met zijn twee dochters op de bank zit. De twee tienermeiden zijn bezig met hun telefoon. Door de video heen probeert West zijn dochters te overtuigen dat je netjes en bedekt kleden de coolste kledingstijl is. "Modest is hottest, het is de laatste trend. Het is een beetje meer Amish en iets minder Kardashian", luidt de lyrics van het ludieke lied. "Alle ouders benoemen in hun gebeden hoe ze wensen dat hun dochters zich netjes kleden", zingt West verder. De familie kleedt zich vervolgens in een coltrui.

"Mijn dochters zullen mij misschien niet meer als hun vader erkennen na dit lied", tweet West met een lachende smiley erbij. "Als een vader van twee dochters wil ik hen met dit lied op een ludieke manier eraan herinneren dat hun uiterlijk niet bepaalt wie ze zijn. De wereld richt zich misschien op het uiterlijk, maar God ziet het hart aan. Hoe dan ook, mijn dochters zijn mooi van binnen en van buiten, ook in een coltrui!" 

Het is niet het eerste ludieke lied dat populaire christelijke zanger Matthew West uitbracht sinds het uitbreken van de COVID-19 wereldwijd. Eerder schreef hij al het lied Quarantaine life over het leven in de coronacrisis en Gobble Gobble voor Thanksgiving. De vader is niet bang om zich te verkleden als kalkoen of met zijn kleding onder de douche te staan terwijl hij grappige liedjes zingt. De grap achter Modest is Hottest kwam echter niet goed over. Op YouTube vallen verschillende critici over de manier waarop West het gevoelige onderwerp van 'gepaste kledij' aankaart. Na de massale kritiek heeft West de video en zijn tweets over Modest is Hottest verwijderd.


Kleding
- Tim werd na de dienst aangesproken op zijn kleding
- Ds. De Boer legt uit waarom veel reformatorische dames bewust geen broek dragen
- Volgens ds. C. P. de Boer heeft God ons bewust kleding gegeven: "We hebben met een heilig God te maken"
- Ds. De Boer vraagt zich af of God ons kledingregels geeft: “Kleding maakt duidelijk wie ik voor God wil zijn”
- Ds. De Boer draagt zwarte kleding: “In Canada zou ik een blauw pak dragen”
Meer over Kleding »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Deze man heeft één fout gemaakt: Hij had dat filmpje nooit moeten verwijderen.Deze wereld gaat ten onder omdat men geen gevoel voor humor meer heeft.
A
Amen, en bovendien…. Mogen anderen wel allerlei flauwekul zingen?
K
Kleding blijft een ding. Maar als God ons man en vrouw heeft geschapen, dan heeft God ook bedoelt dat man en vrouw aantrekkingskracht op elkaar zouden uitoefenen. Om dat dan weer te niet de doen met zoveel mogelijk bedekkende bekleding, is dat tegen Gods wil.

Maar het blijft wel een probleem dat met name mannen soms moeite hebben om niet de grens over te gaan.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)