Zomer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

02 juli 2021 door Patrick Goede

10 redenen om God te danken deze zomer!

De coronacrisis lijkt op z'n retour, de natuur staat volop in bloei en de tempratuur is aangenaam. Ondanks dat het Nederlands elftal alweer lang en breed is uitgeschakeld, lijkt het een mooie zomer te gaan worden! CIP.nl zet tien redenen tot dankbaarheid voor je op een rijtje.

1. Dank God voor het strand

Prijs de Heer want we hebben een strand. Nederland is een waterrijk land en je hoeft dan ook niet ver te rijden om bij het strand uit te komen. Woon je niet dichtbij zee dan is er altijd wel ergens een mooi binnenmeertje met een natuurrijke omgeving in ons land te vinden. Dank God voor de wijdsheid en sta eens stil bij die ontelbare zandkorrels. Verbaas je over de frisheid van het water, de schoonheid van de zonsondergang en de wind die zachtjes door je haren waait.

2. Samen God aanbidden!

De meeste kerken zijn weer open en er mag weer gezongen worden. Halleluja! Zing deze zomer de longen uit je lijf om onze goede Heer en God de lof te geven die Hij verdient. Dank Hem dat er een einde lijkt te zijn gekomen aan de lange coronaperiode.

3. Attractieparken zijn weer open!

De attractieparken in Nederland zijn ook weer geopend. Geniet lekker van de vrijheid die we hier in Nederland hebben en zorg dat je het nieuwe school- of werkjaar met een frisse geest tegemoet treedt. Een dagje vertier en plezier kan daarbij helpen! Tip: Neem iemand mee die het niet zo breed heeft en gun hem of haar deze welkome afleiding.

4. Oogsttijd

Dank God voor de oogst en de opbrengst van het land. Elk jaar is de zomer het seizoen waarin vruchten tot volle wasdom komen, daar profiteren we met z'n allen van. Dank God voor een overvloed aan voedsel in dit land. Bid ook voor de geestelijke oogst. Veel mensen kennen Jezus niet, bid dat het zaadje dat mogelijk tijdens de coronaperiode in hun harten gezaaid is tot bloei mag komen.

5. Vakantie

In de zomer heb je meestal in ieder geval een paar weken vrij. Hoe lekker!? Heb jij al plannen gemaakt? Blijf je dichtbij en ga je dagjes weg of kies je toch voor die verre reis naar Bali? Dank God voor vrije tijd en vakantie! 

6. Family Time

Ja ook nu de coronacrisis er grotendeels op lijkt te zitten blijf je natuurlijk opgescheept zitten met je gezin. Gelukkig hoef je nu niet meer per se dicht op elkaars huid te zitten en kun je ook de wat verdere familie in het groepsproces betrekken! Zoek je familie die je maandenlang niet hebt kunnen zien weer op en prijs God voor de hernieuwde verbondenheid!

7. Sport en beweging

In de zomer beweeg je ook weer wat makkelijker. De spieren en gewrichten zijn door de tempratuur soepeler en dankzij die andere versoepelingen mag er ook steeds meer in teamverband gesport worden. Ook zwemmen we vaker in de zomer door het mooie weer. Hiermee train je bijna al je spiergroepen, heel gezond dus. Prijs God en sport die coronakilo's er naar hartelust af!

8. Lekker buiten tafelen

De terrassen en restaurants zijn inmiddels weer open maar ook thuis kun je zomers bijvoorbeeld heerlijk uitpakken qua eten met een uitgebreide barbecue. Geniet van je tuin, de zwoele avonden en het lekkere eten. Dank God voor de gezelligheid en overvloed!

9. Het blijft langer licht

De zomer is niet alleen het seizoen van warmte maar ook zeker het seizoen van licht. De zon staat hartje zomer al voor half 6 's ochtends op en gaat pas even na tien uur onder. Hierdoor geeft de zon meer energie af en wellicht merk je dat ook aan je gemoedstoestand! Je maakt namelijk meer vitamine D aan en bent langer lichamelijk actief dan in de winter. Daarnaast schijnt de zon feller en geeft hij dus meer warmte, wat resulteert in een lagere energierekening. Ook wordt de was sneller droog als je die tijdens mooi weer buiten ophangt. Dank God dus voor het extra licht in de zomer!

10. Zomerkampen zorgen voor rust bij ouders

Tijdens een zomerkamp of jeugdkamp van de kerk kom je als ouder heerlijk tot rust. De kinderen hebben de tijd van hun leven met leeftijdsgenoten en jij mag als ouder eindelijk even bijkomen van een jaar lang opvoeden en toezicht houden. Dank God!

Beeld: Pexels.com

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen