Mirjam Feikens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 juni 2021 door Mirjam Feikens

Geestelijke nood wakkerde in coronatijd een verlangen in mij aan

Toen ik vanwege het coronavirus thuis kwam te zitten, kreeg ik het op mijn hart om een boek te schrijven. Ik had zelf nog geen idee waarover het boek moest gaan, maar wist wel dat God dit verlangen aanwakkerde. Ik zag de nood onder de mensen. We leven in een donkere wereld waarin velen dorstig zijn naar Gods liefde. Ik wil graag dat mensen ervaren wat ik ervaar, een nabije, liefdevolle en kracht gevende God. De God die Zijn kinderen omarmt. De God die een schuilplaats biedt. De God van het licht die de duisternis volledig doet verdwijnen en een God die verdriet inruilt voor vreugde.

Zodoende begon ik te schrijven. Ik bad telkens of de Heilige Geest mij zou willen inspireren en dat God mij de woorden in zou geven. En zo groeiden de pagina’s. Ik begon te schrijven over hoe God levens verandert, welke Bijbelse waarheden Gods kinderen mogen aannemen in hun hart en welke stappen gezet moeten worden in geloof om een diepere relatie met de Vader te ontwikkelen. Dit is terug te zien in de duidelijke structuur van het boek. Ieder hoofdstuk bestaat uit uitleggingen van Bijbelse principes, zoals de titel van het boek ook aangeeft. Aan de hand van Bijbelverzen, evenals bemoedigingen, worden deze principes op een meditatieve manier toegelicht. Aan het einde van elk hoofdstuk is er ruimte voor persoonlijke reflectie. Vragen en opdrachten zetten de lezers aan om te kijken naar hun persoonlijke leven en stimuleren de groei in een relatie met God. Onderwerpen zoals “je identiteit in Christus vinden”, “de Heilige Geest leren kennen”, “fundamentele rust hebben in geloof”, “een goddelijke natuur door Christus” en “een hoopvolle toekomst voor Gods kinderen” komen aan de orde.

Het doel van het boek is dat men God leert kennen op een persoonlijk niveau, om daardoor volledig in het licht te kunnen wandelen. En daarnaast ook om een fundament te hebben in de hemel, terwijl we hier op aarde leven. Het boek helpt iedere gelovige om zich dieper te wortelen in geloof en men wordt herinnerd aan Gods goedheid, wonderbare kracht en tastbare aanwezigheid in het leven van Zijn kinderen.

Om u een idee te geven van het boek, kunt u hier een fragment lezen.

“The more we get to know our God, the more grace and peace becomes part of our lives. God is so amazingly gracious to us, that we may share in His divine power and receive life and godliness. He called us and keeps calling us deeper into the depths of His greatness. The world is no longer part of us, but God takes over our lives.”

Ik wil iedere christen bemoedigen om een diepere relatie met God te ontwikkelen. Dit boek biedt de handvatten om dit te doen.

Ik wens iedereen Gods nabijheid, zegen en liefde toe!

Mirjam Feikens is 21 jaar en studeert voor docent Engels en Frans. Bovenstaand artikel schreef ze naar aanleiding van haar boek Heavenly Foundation - A personal Biblical guide.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Wel een heel kort fragment haha