Gert van de Weerdhof
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 juni 2021 door Mercy Ships

Internationaal bestuur Mercy Ships benoemt Nederlandse Gert van de Weerdhof tot interim CEO

Het internationale bestuur van medische hulporganisatie Mercy Ships heeft Gert van de Weerdhof, bestuurslid bij Mercy Ships Holland, benoemd tot interim CEO van de internationale organisatie van Mercy Ships, gevestigd in Garden Valley (Verenigde Staten). Hij volgt daarmee Tom Stogner op, die op 25 juni 2021 aftreedt als CEO.

De uit Veenendaal afkomstige Van de Weerdhof heeft jarenlange managementervaring in verschillende bedrijfstakken en ondernemingen over de hele wereld. Sinds 6 jaar is hij lid van het bestuur van Mercy Ships Holland. Hij zal tijdens zijn benoeming werkzaam zijn vanuit het Mercy Ships International Support Center in de Verenigde Staten en richt zich voornamelijk op het lopende werk van Mercy Ships in Afrika.

Jan van den Bosch, bestuursvoorzitter Mercy Ships Holland: "Het bestuur en directie van Mercy Ships Holland zijn zeer verheugd over de benoeming van Gert van de Weerdhof als interim CEO van Mercy Ships Internationaal. Als CEO van Wehkamp ontwikkelde Van de Weerdhof het bedrijf door tot een succesvol e-commerce bedrijf. Zijn internationale kennis en ervaring zullen van grote toegevoegde waarde zijn in de groei van Mercy Ships."

Over Mercy Ships Holland
Mercy Ships is een internationale medische hulporganisatie die sinds 1978 kansarme mensen - ongeacht leeftijd, ras, geslacht of religie - in de allerarmste ontwikkelingslanden voorziet van gratis medische zorg en ontwikkelingsprojecten. Dit doet Mercy Ships met behulp van de Africa Mercy, ’s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip. De bouw van een nieuw ziekenhuisschip, dat samen met het huidige in Afrika gaat dienen, is op dit moment in de afrondende fase.

Onze schepen worden bemand door vrijwilligers uit meer dan 60 landen, met een gemiddelde van meer dan 1200 vrijwilligers per jaar. Professionals zoals chirurgen, tandartsen, verpleegkundigen, trainers in de gezondheidszorg zetten zich belangeloos in voor operaties ter correctie van een groot aantal aandoeningen bij kinderen en volwassenen. Aan wal wordt tandheelkundige hulp gegeven, gecombineerd met training en onderwijs in gezondheidszorg en landbouw. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de impact doorgaat, lang nadat de Africa Mercy is weggevaren.

Naast de medici werken aan boord ook leraren, koks, zeelieden, ingenieurs en landbouwkundigen, zonder één cent te ontvangen, mee aan het grote doel: medische zorg verlenen aan de allerarmsten. Mensen die afgeschreven zijn een nieuw gezicht, een identiteit en een nieuw leven geven. Met 16 nationale kantoren en een Afrika-bureau probeert Mercy Ships levens van individuen te veranderen en landen één voor één te dienen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen