Groot Hallelujakoor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juni 2021 door Redactie

Nieuw in Nederland: Het Groot Hallelujakoor

Vanaf oktober 2021 start er een nieuw landelijk gemengd koor! Het Groot Hallelujakoor onder leiding van de bekende dirigent Martin Zonnenberg. Het koor is de opvolger van het Groot Reformatiekoor (dat was opgericht in verband met 500 jaar Reformatie met 500 zangers).

Het Hallelujakoor gaat op dezelfde voet verder. De liederen zijn speciaal bewerkt door verschillende dirigenten. Het repertoire is veelzijdig en hartverwarmend. We zingen mooie liederen door de eeuwen heen, zoals Psalm 42, Er is een God die hoort, Amazing Grace, Ik zal er zijn, Lichtstad met uw paarlen poorten, en vele andere mooie liederen. Het koor wordt muzikaal ondersteund door beroepsmusici, en we zingen in de mooiste kerken van Nederland, van Noord tot Zuid, van West tot Oost. En indien gewenst: in 2022 vertrekken we met het koor naar Israël, daar waar we zingen en ons hart nog warmer wordt!

De werkwijze van het koor is als volgt: we studeren in elf verschillende regio’s. De regio’s zijn: Alkmaar, Amersfoort, Sliedrecht, Krimpen aan den IJssel, Nunspeet, Veenendaal, Middelharnis, Gouda, Hardenberg, Biezelinge en Drachten. In deze regio’s wordt er in oktober en november drie keer gestudeerd, de generale repetitie is daarna in Amersfoort (vierde keer).

Daarna volgen er vijf concerten in de Doelen van Rotterdam (27 december), en in het voorjaar van 2021: Grote kerk Bergen op Zoom, Grote kerk van Dordrecht, Martinikerk van Bolsward, Joriskerk te Amersfoort.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen