GZB podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 juni 2021 door GZB

GZB lanceert nieuwe serie verhalen in de podcast ‘Deel je leven’

In deze nieuwe serie vertellen vijf GZB-zendingswerkers over mooie momenten, maar ook over hun pijn en de uitdagingen waar ze voor staan. Ze geven hiermee een inkijkje in hun leven in een andere cultuur en vertellen over de kracht van Gods roeping bij hun zendingswerk.

Werken en leven in Zuid-Soedan? Jeannette de Groot moest er niet aan denken. “Laat dat maar aan jonge mensen over, die het avontuur willen opzoeken”, zei ze tegen haar man Peter. Toch vertrok ze drie jaar geleden samen met hem voor de GZB naar deze regio. “Al mijn ‘ja maars’ werden me uit handen geslagen,” vertelt ze. Hoe precies? Dat vertelt ze in de GZB-podcastserie ‘Deel je leven’.

Ook het verhaal van Heleen van den Berg is persoonlijk en ontroerend. Ze houdt zo veel van Libanon dat de pijn van het land háár pijn is geworden. Toch heeft ze hoge verwachtingen: “God heeft dit land niet losgelaten, Hij is nog niet aan het einde van Zijn plan, dus er staan nog grote dingen te gebeuren.” Met haar vriend Wasim ervaart ze een sterke roeping voor Libanon. Heleen vertelt over de uitdagingen in haar leven als GZB-zendingswerker in Libanon.

In een nieuwe serie verhalen nemen zendingswerkers u mee in hun leven in een andere cultuur. Reinald Molenaar spreekt met hen over hoe ze hun leven delen met de mensen om hen heen, over de invloed van multiculturele verschillen op hun persoonlijke leven en over de veelkleurigheid van de wereldkerk. Naast Heleen van den Berg uit Libanon, Jeannette de Groot uit Zuid-Soedan/Oeganda zijn er in deze nieuwe podcastserie ook uitzendingen met Adré Lichtendonk uit Bosnië-Herzegovina, ds. Laurens Jan Vogelaar uit Indonesië en Joanne Folmer uit Congo. De eerste podcastserie bevat verhalen van zendingswerkers uit Tsjechië, Malawi, Nicaragua, Costa Rica en Frankrijk.

Nieuwsgierig? Beluister de verhalen via deze website

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen