Samuël Boujadi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Christenen zoeken naar lichaam vermiste evangelist en bidden om wonder

De jonge Nederlandse twintiger Samuël Boujadi is sinds zaterdag vermist in Italië. Christelijke vrienden en broeders in geloof zijn naar het Zuid-Europese land afgereist om de evangelist 'vol geloof te gaan zoeken en te vinden'. Via sociale media vragen zij om gebed om 'dat er een mega wonder gaat gebeuren'.

Samuël Boujadi is naar alle waarschijnlijkheid verdronken tijdens zijn vakantie in Italië, laat evangelist Daniël van Deutekom weten via Facebook. Hij maakte vrijdagochtend in z’n eentje een zwemtocht over een groot meer. Na enkele uren vermissing is een grootschalige zoekactie opgezet. Die is nog steeds gaande. "Wij geloven voor een wonder! Wij bidden dat zijn lichaam naar boven komt, zodat we naar Bijbels gebod kunnen bidden voor wederopstanding! (Mat. 10:8)", stelt Daniël.

Daniël gaf zondag een toelichting via een videoboodschap. "We houden het geloof dat hij levend boven komt drijven", stelt hij. "Als hij niet leeft, zullen we hem in geloof uit de dood opwekken", zegt de evangelist verwijzend naar Mattheüs 10:8. "Het maakt niet uit of we erin geloven, het gaat erom dat we gehoorzaam zijn aan het Woord van God. Bid actief mee, zodat Samuël boven komt drijven als we naar hem op zoek gaan."

Johan Kok voegt toe: "We hebben ervoor gekozen om drie dagen in geloof te staan en te bidden dat het wonder gaat gebeuren. Ga ons niet condoleren. Spreek geloof over ons uit! Hemel op aarde. Dat is onze missie." Maandagavond wordt er in Nederland een gezamenlijke worship & prayer meeting gehouden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Natuurlijk ga ik deze broeders niet condoleren. Met hen hoop ik, dat Samuël nog in leven zal blijken te zijn.

Ja, de Heer Jezus zegt het duidelijk in Mattheüs 10: 8 ‘Genees zieken, reinig melaatsen, wek doden op, drijf demonen uit.’ Maar Hij zegt het daar tegen … de twaalven. Hun apostolische opleiding, missie en de daaraan verbonden volmacht blijkt ook uniek, want die wordt in het boek Handelingen nergens gemeengoed voor hun latere bekeerlingen, Joden, Samaritanen, Galaten, Corinthiërs of … Nederlanders.M
Hun apostolische opleiding, missie en de daaraan verbonden unieke volmacht zal toch niet de kracht zijn waardoor de twaalf zieken genazen, melaatsen reinigden en doden opwekten. Het was de kracht van de Heilige Geest en er is maar 1 Heilige Geest. Diezelfde Geest is nu nog steeds diezelfde kracht en kan nog steeds tot die zelfde wonderen komen d
K
Het goede nieuws is dat Samuël Boujadi al sinds zaterdag bij zijn Verlosser in het paradijs leeft. Hij heeft de goede strijd gestreden en de wedloop volbracht.

Niet dat ik Samuël heb gekend, maar hij was blijkbaar een gelovige jongen. Dus hoeven we niet te twijfelen of God hem in genade heeft aangenomen.