straatevangelist
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 juni 2021 door Redactie

Straatevangelist ontvangt schadevergoeding van 3.250 pond na onrechtmatige arrestatie

In een rechtszaak heeft evangelist David McConnell een schadevergoeding gekregen van ruim 3.250 pond, nadat hij werd gearresteerd tijdens het preken op straat over homorechten en abortus. De straatevangelist eiste de schadevergoeding van de politie voor de in zijn ogen onrechtmatige arrestatie in het Britse West-Yorkshire, meldt Christian Today

"Ik verkondigde het evangelie aan een groep van vijftig mensen, toen er een aantal mensen naar mij toekwamen en allerlei vijandige vragen begonnen te stellen", vertelt McConnell over het moment van de arrestatie. "Ik probeerde duidelijke antwoorden te geven, waarna zij alleen maar bozer werden. Er volgden nog meer vragen over seksualiteit en abortus, onderwerpen waar ik niet over sprak in mijn oorspronkelijke verkondiging. Zij begonnen erover, niet ik. Ze wisten wat ze deden en belden de politie, omdat ik hen lastig zou hebben gevallen."

De evangelist neemt de mensen die de politie belden niets kwalijk. "Maar de politie had naar mijn kant van het verhaal moeten vragen", geeft McConnell aan. "Ik ben dankbaar dat de politie heeft toegegeven dat de arrestatie niet rechtsgeldig was. Het was een erg vervelende ervaring voor mij."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen