jungle India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 juni 2021 door Redactie

Meer dan vijftig gevluchte christenen leven in Indiase jungle

Meer dan vijftig Indiase christenen leven in de jungle nadat zij hun dorp moesten ontvluchten. De gelovigen waren thuis niet meer veilig door de dreiging van animisten in Rayagada. In de hoop weer terug te keren naar hun dorp, leven 13 christelijke families in de jungle, meldt Morning Star News.

Ondanks dat de christenen hun gewelddadige buren konden ontvluchten, zijn ze hun leven nog steeds niet zeker. "Het is het regenseizoen en we zijn bang voor de ziekte die vaak komt met de regenval. Daarnaast zijn er veel giftige insecten en leven we in onhygiënische omstandigheden", aldus Nori Kanjaka, een van de gevluchte christenen.

Vijf van de families verlieten hun dorp Kotlanga na serieuze dreigingen van animisten in hun dorp. De animisten hangen een traditionele religie aan waarbij voorouderverering centraal staat. Zij bedreigen de christenen, omdat ze bang zijn dat hun eigen levensgeluk in gevaar komt wanneer de christenen geen offers brengen en Jezus eren in plaats van de voorouders. "De dreigementen waren in de vorm van fysiek geweld en onrechtvaardige behandelingen", aldus Kanjaka.

Andere families in de jungle komen uit andere dorpen in de regio waar ze te maken hadden met soortgelijke dreigingen. Inmiddels houdt een groep van gelovigen bestaand uit 57 mannen, vrouwen en kinderen zich schuil in de bossen. Ze leven in grote spanning en hopen na onderhandelingen terug te kunnen keren naar hun huizen, al lijkt de kans op verzoening klein. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen