Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juni 2021 door Redactie

Nieuwe dominee voor GerGem Waarde: kandidaat L. van der Kuijl

Kandidaat L. van der Kuijl uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft het beroep naar de gereformeerde gemeente in Waarde aangenomen, laat GerGeminfo.nl weten. De gemeente Waarde is vacant sinds het vertrek van ds. D. W. Tuinier naar Kampen, in augustus 2018. Hij was er predikant vanaf december 2013.

Van der Kuijl (29) werd in 2017 toegelaten tot de opleiding aan de Theologische School te Rotterdam. Samen met de huidige kandidaten J. Beens en P.J. de Raaf, die vandaag het beroep naar Boskoop aannam. Van der Kuijl bedankte voor beroepen uit Aalst, Berkenwoude, Goudswaard, Leerdam, Middelburg-Zuid, Nieuwdorp, Puttershoek, Rotterdam-Alexanderpolder, Stolwijk, Terwolde-De Vecht, en Zwolle.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

r
piepjonge Ds. niet gebruikelijk binnenger gem
H
Ik vind dit een opmerking die niet past. Wat is “piepjong”, 29 jaar, trek daar het aantal studiejaren van af, wat heeft het curatorium in hem gezien toen hij werd toegelaten? Wandelen we niet te makkelijk met zaken rond die puur menselijk zijn. Als ik nu een tekst erop mag leggen die hier voorop moet staan:

“Hij, Die u roept is getrouw Hij zal het ook doen”! Als dat uitgangspunt bij de “roeping” van deze “piepjonge”

dominee is, wie heeft de moed dit te bestrijden?
C
Jammer dat het beroep naar bijv Rdam-Alexanderpolder niet is aangenomen. Had die gemeente wel een predikant gegund, zij hebben al decennia lang geen voorganger. Maar ja, wie wil er nu naar dat goddeloze Rotterdam als je als GerGem predikant altijd keuze hebt uit vele mooie plaatsen.
Toon meer antwoorden (1)