New Wine
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juni 2021 door New Wine

New Wine wijzigt opzet Zomerconferentie 2021

De geplande zomeractiviteiten van kerkelijke vernieuwingsbeweging New Wine worden aangepast. Aanleiding is aanhoudende onzekerheid over steeds wijzigende coronaregels en afgifte van de benodigde vergunningen. De fysieke, meerdaagse NEXTConferentie voor jongeren wordt omgezet in een 24-uurs evenement. De New Wine Zomerconferentie zelf is vanaf donderdag 22 tot en met zaterdag 25 juli uitsluitend onlineen gratis te volgen.

Dat hebben het bestuur van New Wine en het managementteam van de New Wine Zomerconferentie deze week besloten. De conferentie, het jaarlijkse hoogtepunt van New Wine, zou aanvankelijk een hybride vorm hebben. Zo zou de conferentie niet alleen online te volgen zijn, maar was er ook beperkt plek ingeruimd voor de ontvangst van daggasten op het evenemententerrein in Liempde. Door dat laatste is nu echter een streep gehaald. "Ook hier spelen te veel onzekerheden, zowel op organisatorisch als op financieel gebied", legt manager Anne Strijker van de Zomerconferentie uit. "We krijgen de vergunning niet op tijd rond. Het is erg jammer, maar de conferentie zal deze zomer daarom uitsluitend digitaal te volgen zijn."

Tiny Wine
Als pleister op de wond wijst Strijker op de eerder door de organisatie gelanceerde suggestie voor deelnemers om een ‘Tiny Wine’op te zetten, een plek waarin men elkaar op de camping of elders in kleine groepen opzoektom gezamenlijk het programma te volgen en erover na te praten. Via een liveblog op de site biedt New Wine tijdens de online conferentie de mogelijkheid om ervaringen en foto’s uit te wisselen.

Gratis
In tegenstelling tot eerdere berichten is nu ook besloten de conferentie gratis aan te bieden. Wel wordt kijkers om een vrijwillige donatie gevraagd om de kosten te kunnen betalen. "Zo kunnen we onze boodschap breed verspreiden en hopen we alle drempels weg te halen om de conferentie straks te volgen via de website van de Zomerconferentie."

24 uur-NEXT
Voor NEXT, de jongerentak van de conferentie zijn de druiven extra zuur. Voor een fysiekeontmoeting met de jongeren (13-17 jaar) in Liempde was namelijk vrijwel alles in kannen en kruiken. En het evenement was bijna uitverkocht. Echter, een dergelijk evenement mag pas na 25 juli worden gehouden, zo werd recent pas duidelijk. Om te kunnen voldoen aan die - steeds weer wijzigende -
overheidsregels komt de geplande NEXT Conferentie (22-25 juli) dus net te vroeg. "Heel sneu, maar de organisatie is niet bij de pakken gaan neerzitten. Het evenement wordt nu omgezet naar een 24uurs evenement. Het geplande programma wordt nu in 24 uur aangeboden vanaf zaterdag 25 juli 11.00 uur tot zondag 26 juli 11.00 uur voor een aangepast tarief van 99 euro. Alle deelnemers en jeugdleiders zijn hier inmiddels over op de hoogte gebracht.

Strijker hoopt dat de organisatorische ingrepen voldoende houvast bieden voor potentiële deelnemers. "Langer afwachten was niet verantwoord. Online uitzenden is een goed alternatief, hoewel ikzelf ook weet wat een toegevoegde waarde het fysiek ontmoeten van elkaar heeft. Laten we bidden en hopen dat dat in 2022 toch eindelijk weer mogelijk zal zijn op ons terrein in Liempde."

Over de New Wine Zomerconferentie 2021
De New Wine Zomerconferentie staat dit jaar in het teken van het thema ‘Leven in Jezus’: hoe wandelen we met Jezus, zodat we steeds meer op Hem gaan lijken? Er is gratis online live muziek, aanbidding, mogelijkheid voor ministry en onderwijs. Hoofdspreker is de Zuid-Afrikaanse theoloog Alexander Venter. Voor jongvolwassenen (17-25 jaar) is er online een gratis speciaal programma, evenals voor kinderen in de basisschoolleeftijd. NEXT (13-17 jaar) kent uitsluitend een fysieke 24-uur-variant. In de aanloop naar de conferentie zijn al veel kosten gemaakt. Een donatie voor het werk van New Wine is dan ook van harte welkom via new-wine.nl/doneer.

Klik hier voor meer informatie

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
New Wine is via de Vineyard verbonden aan de Kingdom Now leer. Tongentaal is een gave van God, die Hij wel geeft, maar niet aan iedereen! 1 Korinthe 12:30De New Wine theologie gaat uit van een dwaling die door mensen als Peter Wagner de kerk is binnengeslopen. Onderzoekt alle dingen, maar behoud enkel het goede...