Theo Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juni 2021 door ICP Europe

ICP Europe organiseert unieke conferentie in Nederland

Het seizoen na de zomer van 2021 luidt een nieuwe fase in voor Intercultural Church Plants Europe. ICP Europe nodigt potentiële pioniers uit heel Europa uit voor de ADVANCE! Conferentie. Deze internationale conferentie zal gehouden worden van 22-24 september in Biezenmortel (NL). Degenen die een missionaire gemeenschap willen starten, krijgen de mogelijkheid om na de conferentie te starten met de ICP training. De trainingsmodules beslaan één jaar. De droom om een interculturele kerkplantingsbeweging in heel Europa op gang te zien komen, lijkt werkelijkheid te gaan worden.

Volgens Theo Visser (foto), oprichter van ICP Europe, is de conferentie en het trainingsprogramma een degelijke basisuitrusting voor pioniers om nieuwe missionaire projecten op te starten. ICP richt zich op het planten van kleine interculturele en missionaire gemeenschappen, wilt deze onderling met elkaar verbinden en leiders en teamleden praktische en theologische ondersteuning bieden. Theo Visser droomt van de verwezenlijking van 1000 nieuwe missionaire gemeenschappen in het jaar 2035. Stel je voor dat deze gemeenschappen transformeren tot interculturele kerken, het Evangelie vrijmoedig delen en mensen uit allerlei verschillende culturen samenbrengen in het aanbidden van de Drie-enige God!

ICP Europe kenmerkt zich door haar focus op interculturele gemeentestichting. Overal in Europa zijn kerkplantingsorganisaties actief, maar vaak ligt de focus op het bereiken van één bepaalde doelgroep. Volgens Theo Visser heeft Europa interculturele gemeenschappen hard nodig. Het helpt migranten om succesvol te laten integreren in de samenleving. Bovenal is het zijn verlangen om mensen op aarde samen God te zien dienen en prijzen, zoals dit in de hemel gebeurt. Visser weet uit ervaring hoe overweldigend de uitdagingen zijn bij het starten van nieuwe interculturele gemeenschappen: moeilijkheden in communicatie, machtsmisbruik in leiderschap, preken voor een interculturele publiek, enzovoorts. De lessen die Theo Visser en zijn team hebben opgedaan, zijn nu toegankelijk gemaakt in een geavanceerd trainingsprogramma.

Het trainingsprogramma bestaat uit modules die elke interculturele pionier nodig heeft om van start te gaan. De modules zijn gebaseerd op de overtuiging dat een interculturele kerkplant heel klein begint: een kleine groep voor zoekers vormt de basis. De ICP training is praktijkgericht en om die reden worden deelnemers van de ADVANCE! conferentie uitgenodigd om kort na hun terugkeer een Alpha cursus te starten. In deze fase ontvangen pioniers relevante ondersteuning, bijvoorbeeld in het uitnodigen van zoekers of het leiden van een interculturele groep. Zodra de eerste fase is afgerond, kunnen de deelnemers doorgaan met het leiden van een Discovery Group, gevolgd door een Missional Community. Zodra er meerdere gemeenschappen zijn ontstaan is het mogelijk om door te ontwikkelen tot een interculturele kerkplant of zelfs een netwerk van missionaire kerken!

In september 2021 hoopt ICP Europe pioniers te verwelkomen die hun reguliere baan aanhouden en ondertussen toerusting willen ontvangen om een kleine missionaire gemeenschap te beginnen, die uit kunnen groeien tot bakens van hoop in Europa!

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen