Dr. C. A. van der Sluijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 juni 2021 door Dr. C. A. van der Sluijs

Een ultieme vorm van de 'struggle for life'

Winnen, daar gaat het om. Wie wint, overwint blijkbaar. Of eigenlijk gaat het er om dat wij zelf winnen. Via de godenzonen. Of de godenzoon bij uitstek. Je weet wel. Zelf zijn we misschien loosers. En toch win je dan. En niet zomaar, nee je wordt overwinnaar. Om niet te zeggen kampioen!

Dat is allemaal niet niks. Dat is alles! Dat zie je om je heen. En het luchtruim wordt vervuld of vervuild met gejuich bij iedere overwinning. Alles verschiet gewoon van kleur. Oranje, blanje bleu. Of een variant daarvan. Strijdbaar, dat wel. Zeer strijdbaar. Want het gaat om overleven eigenlijk. Van de godenzonen, en zo van ons natuurlijk.

Buitengewoon spannend. Je zou bijna spreken van een ultieme vorm van de 'struggle for life' als je gelooft in de evolutieleer. En dat doen we natuurlijk, al snappen we het niet allemaal of helemaal niet. En als we straks winnen, dan zijn we er. Of nergens. Nou ja, je snapt het wel. Dan is het klaar en uit. Snap je?

Maar snappen we dan niet dat dit een kwaadaardige variant is op de scheppingsleer in de Bijbel? Of van de navenante herschepping? Overwinnen of overleven door de Zoon van God! Je hoort het straks aan alle kanten om je heen… ‘Handklapt en betuigt onze God uw vreugd, wees tezaam verheugd’. Het Lam dat op de troon zat overwon. En wij met Hem. Voor altijd en eeuwig. Kijk dat is het. Helemaal. En dat hoor je dan keer op keer en steeds weer: 'Hoort wat mij God deed ondervinden, wat Hij gedaan heeft aan mijn geest.'

Over overwinning gesproken, nu en eeuwig. En daarom een toekomst vol hoop.

Bovenstaand artikel is aangeleverd door dr. C. A. van der Sluijs en verscheen onlangs op zijn website.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel mooi die laatste regels... maar daar voor hoef je je toch niet zo af te zetten tegen de mensen die veel ontlenen aan voetballen? Denk je dat die mensen allemaal wedergeboren Christen worden als het voetbal afgeschaft zou worden?
Nou... het zou best weleens kunnen zijn, dat de Heere ze wedergeboren doet worden, want geloof dat is nog altijd een Gods geschenk. Ook voor hen is Jezus gestorven tenslotte. Wat voor mensen onmogelijk is, is mogelijk voor God in Jezus Christus, die voor zondaren aan het kruis is gestorven tenslotte en als Hij je aanraakt dan WORDT ALLES NIEUW