Aanbidding Malieveld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2021 door Redactie

Duizenden christenen gaan God opnieuw aanbidden op het Malieveld

'Op vrijdagavond 9 juli gaan we weer God aanbidden op het Malieveld, met ruimte voor 7.000 mensen', stelt Stichting Presence. “De gemeente Den Haag was direct enthousiast, en veel aanbiddingsleiders van vorig jaar zijn er nu ook weer bij”, vertelt initiatiefnemer Wim Hoddenbagh in gesprek met Groot Nieuws Radio.

Juist op een plaats waar de afgelopen jaren talloze malen woede, onmacht en frustratie de boventoon voerden, lieten een kleine 2000 christenen vorig jaar een heel ander geluid horen. Er werd gezongen, gebeden en aanbeden. Talloze christelijke artiesten waren aanwezig en zongen de meest prachtige liederen. Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) waren er ook en gingen op indrukwekkende wijze voor in gebed.

CIP-redacteur Patrick Simons stak vorig jaar in de CIP Podcast de loftrompet af over dit evenement: "Wat ik ook fantastisch vond, was de eenheid die dwars door het beeldscherm heen te voelen was", vervolgt redacteur Simons. "Er waren christenen uit alle denominaties. Op het moment dat ik bijvoorbeeld SGP-leider Kees van der Staaij geknield op het gras zag zitten, tussen allerlei evangelische broeders en zusters en samen tot dezelfde God zag bidden, kreeg ik letterlijk tranen in mijn ogen. Wat ik ook prachtig vond waren Jafeth en Sifra Bekx Gods glorie uitzingen over alle windrichtingen van Nederland. Prachtig! Ik kreeg een brok in mijn keel."

“Vorig jaar was echt een bijzondere bijeenkomst", aldus Hoddenbagh tegenover Groot Nieuws Radio. "We dachten toen nog dat we corona bijna achter de rug hadden, en er waren in diezelfde tijd veel protesten en schermutselingen op het Malieveld. Dit jaar is de insteek echt: We mogen de velden en dorpspleinen weer op. Een geluid van hoop van de kerk van Nederland, voor de rest van Nederland.”

Klik hier om je gratis aan te melden en beluister het gesprek met Wim Hoddenbagh bij Groot Nieuws Radio.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik hoop op een enorme hoeveelheid christenen biddende geknield voor Gods Aangezicht.

Bidden of God de blinde ogen van bepaalde politici wil openen, bidden om inkeer van land en volk, bidden of de Heere de harten wil openen, bidden om vergeving, bidden om de Vrede voor Jeruzalem.

Hem loven en danken, voor Zijn Genade en geduld.
Toon meer reacties (1)