Derksen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2021 door Redactie

Voetbalanalisten halen hard uit naar christelijke politieke partijen: "Geloof verbieden zou een goed idee zijn"

Een nieuwe Hongaarse wet waarmee LHBTI-propoganda in boeken, films en andere media voor personen onder de 18 verboden wordt, stuit op veel verzet in Europa. Ook het EK voetbal wordt er door overschaduwd. Gisteren speelde Hongarije tegen Duitsland, maar het ging meer over de ’anti-homowet’ dan over de wedstrijd. Ook bij het voetbalpraatprogramma De Oranjezomer kwam het ter sprake waarbij ook de Nederlandse christelijke politieke partijen langs kwamen.

In het praatprogramma, dat twee keer per dag wordt uitgezonden, spreken Johan Derksen, Wilfred Genee en Rene van der Gijp over voetbal, maar ook over tal van maatschappelijke onderwerpen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ophef rondom de nieuwe wet in Hongarije ter sprake kwam in de uitzending van woensdag. Daarbij verwonderden de heren zich over het feit dat de Europese voetbalorganisatie UEFA niet wilde dat het stadion waar de wedstrijd tussen Hongarije en Duitsland gespeeld werd verlicht werd in regenboogkleuren. ”Dit doe je toch gewoon als er zoiets in een land gebeurt?”, vroeg Derksen zich af. ”Daar zou iedereen het mee eens zijn, behalve meneer Orban.”

Rene van der Gijp nuanceerde die woorden vervolgens door te stellen dat lang niet iedereen er zo over denkt: ”Er zijn 14 EU-lidstaten die er zo over denken. Maar er zijn er ook 11 die dat niet vinden.” Dat zien we volgens de voetbalanalist ook in Nederland: ”Zelfs partijen als de ChristenUnie en de SGP zijn over dit onderwerp verdeeld.” Derksen: ”Maar die hebben ook vanuit de kerk denkbeelden dat er pilletjes zijn om van je homofilie af te komen.”

Als Derksen vervolgens stelt dat het hem voornamelijk gaat om de discriminatie van homo’s, reageert Van der Gijp: ”Wij hebben gewoon een regeringspartij die dit ook vindt”, waarmee hij wil zeggen dat er binnen de CU net zo over homoseksualiteit wordt gedacht als in Hongarije. Als presentator Wilfred Genee vervolgens stelt dat dit voortkomt uit het geloof, is Van der Gijp stelling: ”Dan moet je dat ook verbieden.” Ook tafelgast en chef sport van De Telegraaf Valentijn Driessen doet vervolgens een duit in het zakje: ”Geloof verbieden? Dat zou wel een goed idee zijn.”

”Daarom moet je ook nooit stemmen op christelijke partijen”, besluit Derksen de discussie. ”Alles wat ze doen, doen ze met Onze Lieve Heer op de schouder of vanuit dat stokoude sprookjesboek.”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

! Korinthiers 2:14Doch een ongeestelijk mens aanvaardt niet hetgeen van de Geest Gods is, want het is hem dwaasheid en hij kan het niet verstaan, omdat het slechts geestelijk te beoordelen is. We leven in een tijd dat bashen het ultieme verschijnsel is van hen, wier tong de trom roeren en die geen weet willen hebben van een Schepper die boven hen is gesteld. De dwaas zegt in zijn hart er is geen God!
H
Ben het helemaal met Dhr.R Booij eens , en dan zeggen het sprookjes boek ,ik denk dat hij nooit een bijbel ingezien heeft. maar De Heere Jezus heeft het gezegd in de wereld zult gij verdrukking hebben, maar heb goede moed Ik heb de wereld overwonnen. en dat we dicht bij de eind oordelen zijn is zeker. ik hoop en wens de lezer toe haast en spoed u om uws levens wil.

Wat een stakkers die mensen die denken dat de Bibel een sprookjesboek is.
Toon meer reacties (2)