Jim Bakker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juni 2021 door Patrick Goede

Tv-evangelist Jim Bakker schikt voor 156.000 dollar vanwege vals geneesmiddel corona

Tv-evangelist Jim Bakker heeft een schikking getroffen naar aanleiding van een rechtszaak die tegen hem was aangespannen vanwege het promoten en verkopen van een zogenaamd medicijn tegen corona, 'Silver solution'. De dinsdag openbaar geworden schikking pleit voor het terugbetalen van mensen die het supplement hebben aangeschaft. Bakker moet 156.000 dollar schadevergoeding betalen. Dat meldt Religion News.

In de schikking staat verder dat Bakker het product niet meer aan de man mag brengen. Bakker geeft in het document niet aan dat hij iets fout heeft gedaan. De televangelist heeft op televisie zijn eigen programma genaamd 'The Jim Bakker Show'. Daar bood hij de Silver solution producten aan voor 80 tot 125 dollar. Ook ging hij in gesprek met een zogenaamde 'natuurlijke gezondheidsexpert'.

Eric Schmitt, de openbare aanklager van Missouri klaag Bakker aan in maart 2020 vanwege de kwakzalverij. Volgens de advocaat van Bakker was de aanklacht een poging om "Bakkers bediening te vermorzelen en het programma van televisie te krijgen". De advocaat gaf verder aan dat er gelijk gestopt was met de verkoop na waarschuwingen van de toezichthouder. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik moest denken aan een liedje van Elly en Rikkert van het album" Maskers af". Op de Markt in de Dapper straat heet het. Er stond een man bij een kraampje en verkocht houten kruisjes en andere devotionalia. Een straathandel waarop Jezus geen prijs stelde. Luister eens via YouTube naar dit liedje. Het zegt veel over wat er plaats vindt o.a. in Amerika. De verkochte flesjes Jordaanwater en zakdoekjes. De mensen die hier goed bedoeld, geld aan uitgeven, dragen bij aan het puissant rijke leven van sommige, zich evangelist noemende lieden.
Geen enkel respect voor zijn gehoor! Als het maar poen in het laadje brengt, en dat doet het ook, met het decor van het evangelie naar argeloze gelovigen. Zo 'n schikking heeft nauwelijks invloed op de levensstijl van deze fantast. Het woord 'vermorzelen'

van zijn bediening, gebruikt God maar één keer in het Oude Testament (Gen.3:15) kop en hiel! en 2 maal in het Nieuwe Testament (Matth.21:44) + (Lucas 20:18) Daar gaat het beiden over de Hoeksteen, die de bouwlieden hadden afgekeurd, die zal vermorzelen op wie deze Steen valt!