Carl Lentz Hillsong New York
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juni 2021 door Redactie

Documentaireserie over schandaal voormalig Hillsong-voorganger

Streamingsdienst Discovery+ kondigt een nieuwe documentaire aan naar aanleiding van het schandaal rondom voormalig Hillsong New York-voorganger Carl Lentz. De populaire voorganger werd in het najaar van 2020 ontslagen na het uitkomen van meerdere affaires. In de documentaire 'Breaking Hillsong' komen verschillende leden en ex-leden van Hillsong aan het woord over de omstreden voorganger en populaire kerk, meldt de Christian Post.

De documentaire zal inzoomen op de gebeurtenissen rondom de voormalig Hillsong-voorganger. Hierbij laten ze verschillende getuigen en betrokkenen aan het woord en zullen nooit eerder vertoonde beelden van een interview met maitresse Ranin Karim worden uitgezonden. Karim is een modeontwerpster met een moslimachtergrond uit New York die vijf maanden een relatie had met Lentz. Het uitkomen van de affaire leidde uiteindelijk tot de ondergang van de voorganger. Karim vertelde over hun relatie in verschillende interviews. "Hij zei tegen mij dat toen hij mij ontmoette, God tegen hem zei dat hij mij moest vertellen dat ik waardevol ben en dat er iets bijzonders aan mij is, blablabla", aldus de modeontwerpster.

Na het uitkomen van de affaire met Karim, kwam er nog veel meer naar boven rondom Lentz. Zo gaf Hillsong oprichter Brian Houston aan dat er sprake was van verschillende buitenechtelijke relaties. Recent sprak voormalige kinderoppas van de familie Lentz Leona Kimes zich uit over ongepast gedrag van de voorganger in het verleden. In de tijd dat de inmiddels voorganger van een Hillsong gemeente in Boston bij de familie inwoonde als oppas maakte Lentz verschillende ongepaste opmerkingen en fysieke avances. "Ondanks dat hij me nooit heeft gezoend of heeft gedwongen tot seksuele handelingen, heeft hij mij meerdere malen aangerand door mijn intieme delen aan te raken. Elke keer dat hij dit deed, durfde ik niet te bewegen", vertelde Kimes hierover.

Hillsong heeft nog geen reactie gegeven op de aankondiging van de documentaire. Daarnaast is het tot dusver onbekend wanneer de documentaire te zien zal zijn op Discovery+. Deze streamingsdienst is ook in Nederland te gebruiken. 

Bron afbeelding YouTube Elevation Church (februari 2019)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De psychoanalyse heeft op grond van de bestudering van psychisch en seksueel gestoorde individuen aangetoond 'dat de seksuele drift van de mens oorspronkelijk helemaal niet de voortplanting tot doel heeft, maar bepaalde wijzen van lustverwerving. In de Bijbel is aanwijzing van verschil van vergeving en straf bij ongeloof en gelovigen: Jeremia 5:4 spreekt van geringen en onwetende! terwijl de verzen 5,6,7 het gaat over de groten die de weg des Heren kennen, die de verzadiging Gods hadden genoten, voor hen ligt de vergeving moeilijker.